Saci de gunoi și PET-uri abandonate în Sectorul 2, la doi pași de Piața Delfinului. Amenzile pentru aruncarea deșeurilor ajung la 6.000 de lei

17 mart. 2023
798 Afișari
Saci de gunoi și PET-uri abandonate în Sectorul 2, la doi pași de Piața Delfinului. Amenzile pentru aruncarea deșeurilor ajung la 6.000 de lei
Saci de gunoi și PET-uri abandonate în Sectorul 2, la doi pași de Piața Delfinului. Amenzile pentru aruncarea deșeurilor ajung la 6.000 de lei. Sursa foto: Facebook/ Sector 2- Informații și dezbateri

Problema gunoaielor a reapărut în Sectorul 2, de data aceasta, pe strada Doamna Ghica. Mai mulți saci de gunoi și PET-uri au fost aruncate pe jos, în zona unui spațiu verde.

Zona respectivă arată de parcă ar fi abandonată, din cauza mormanelor de deșeuri.

Spațiul verde din Sectorul 2, devenit groapă de gunoi

Baza podului de pe strada Doamna Ghica a început să arate ca o groapă de gunoi. Peste tot sunt aruncate PET-uri, doze goale, ambalaje și multe alte deșeuri.

Gunoaie aruncate în zona Doamna Ghica
Gunoaie aruncate în zona Doamna Ghica. Sursa foto: Facebook/ Sector 2- Informații și dezbateri

Un bucureștean a postat pe pagina de Facebook „Sector 2- Informații și dezbateri” imagini de la baza podului de lângă Piața Delfinului.

Saci de gunoi abandonați în zona Doamna Ghica
Saci de gunoi abandonați în zona Doamna Ghica. Sursa foto: Facebook/ Sector 2- Informații și dezbateri

Câțiva cetățeni au adăugat comentarii la postarea repesctivă, spunând că vina este a locuitorilor, nu a primarului, dar totuși autoritățile ar trebui să ia măsuri:

  • Peste un an se schimbă populația? Că nu Primarul aruncă gunoi acolo.”- B. P.
  • În noi stă puterea de a ne schimba, dar și cei care sunt la butoane ar trebui să instaleze camere de supraveghere, iar amenda și lucrul în folosul comunității sa nu lipsească.”- N. C.

Problema gunoaielor din zona Doamna Ghica a mai fost sesizată anterior

O bucureșteancă a postat pe aceeași pagină de Facebook, în urmă cu aproximativ două săptămâni, imagini cu alte gunoaie găsite în Sectorul 2.

Femeia a găsit munți de deșeuri, care au uitat să mai fie ridicate. Ea a scris în descrierea postării:

Rușine, azi fiind duminică, admirăm gunoaiele și respirăm aerul curat!”

Gunoaie neridicate în Sectorul 2
Gunoaie neridicate în Sectorul 2. Sursa foto: Facebook/ Sector 2- Informații și dezbateri

Bucureșteanca a spus că a găsit multe gunoaie neridicate în zonele: Doamna Ghica -Teiul Doamnei, Lăptari, Tei, Brașoveni.

Primarul Radu Mihaiu a cerut la momentul respectiv adresele unde au fost găsite deșeurile și a spus că se va ocupa.

Însă, după două săptămâni, problema încă persistă.

Amenzi de până la 6.000 de lei pentru abandonarea gunoaielor

Conform greenpeace.org, legea spune că abandonarea deșeurilor se pedepsește cu amendă de la 3.000 la 6.000 de lei, pentru persoanele fizice și de la 20.000 la 40.000 de lei, pentru persoanele juridice.

De asemenea, persoanele care aruncă deșeuri ilegal sunt obligate prin lege să curețe zona și să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.

Te-ar putea interesa și:

Cookies