ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Să vezi și să nu crezi. MT a emis autorizaţia de construire pentru Autostrada de Centură Bucureşti Sud

Știm, este campanie electorală și toate par să fie posibile înainte de ziua votului. Ministerul Transporturilor a anunțat vineri că a a emis autorizaţia de construire pentru mai multe loturi de pe Autostrada de Centură Bucureşti Sud.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a emis autorizaţia de construire pentru Autostrada de Centură Bucureşti Sud, lotul 1, pentru porţiunea dintre kilometrul 52+070 şi kilometrul 52+770 şi pentru porţiunea dintre kilometrul 52+770 şi kilometrul 69+000, se menţionează într-un comunicat remis vineri de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În prezent, Proiectul Tehnic de Execuţie este în procedură de avizare şi aprobare, iar după aprobarea acestuia, până la sfârşitul lunii decembrie 2020, va fi emis Ordinul de Începere a execuţiei de lucrări.

Exproprierile pentru acest proiect au fost finalizate, precizează CNAIR

Lotul 1 al Autostrăzii de Centură Bucureşti este compus din două sectoare, astfel: sectorul 1 (km 52+070 – km 52+770) aferent Centurii Nord, în lungime de 0,7 kilometri, şi sectorul 2 (km 52+770 – km 69+000) aferent Centurii Sud, în lungime de 16,23 kilometri.

Valoarea contractului este de 830,68 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a 175 milioane euro, fără TVA, se menţionează în comunicat.

Când va fi gata

Durata de realizare a contractului este de 42 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare şi 30 luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 5 ani (60 de luni).

Constructorul acestui lot este compania Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, se precizează în comunicatul CNAIR.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button