Să ne potrivim ceasurile. Când atingem imunizarea în masă în România

23 mart. 2021
207 Afișari
Să ne potrivim ceasurile. Când atingem imunizarea în masă în România

Valeriu Gheorghiţă președintele Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a anunțat când atingem imunizarea în masă în România.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat că România ar putea avea nevoie de un procent mai mare al populației vaccinate împotriva Sars-Cov-2 pentru a atinge imunizarea în masă.

 

„Eu pot să vă spun că, bazându-ne pe tulpina sălbatică, din Wuhan, însemna un prag de imunizare de 70%, însă, în lumina emergentei tulpini britanice care este mult mai contagioasă, este posibil să avem nevoie de un procent mai mare de imunizare de peste 70%, poate 80%”.În România, luna septembrie rămâne un termen realist pentru atingerea pragului de imunizare. Sigur, ne dorim să atingem mult mai devreme pragul de imunizare. Eu mi-am propus peste 100.000 de persoane vaccinate zilnic în aprilie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă la RealitateaPlus.

Imunizarea în masă. Medicii de familie vor vaccina din aprilie

La sfârșitul lunii aprilie va fi demarată și campania de vaccinare în cabinetele medicilor de familie.

”Fiecare medic de familie își va evalua lista proprie de pacienți, în funcție de cei care vor să se vaccineze, dar se vor respecta criteriile de prioritizare. În cabinetele medicilor de familie vor fi disponibile doar vaccinurile pe bază de vector viral. Este mai complicat să distribuim vaccinuri pe bază de ARN mesager, care au alte condiții de păstrare și riscăm să apară probleme”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a menţionat că un medic de familie ar putea vaccina între 10 şi 20 de persoane zilnic, iar dacă jumătate dintre medicii de familie vor intra în campania de vaccinare calculele arată că 50.000 de persoane ar putea fi imunizate zilnic.

Cookies