Să-nceapă nostalgia după bani! Organizatorul festivalului “Nostalgia”, amendat pentru zgomot și distrugerea spațiului verde în Parcul Izvor

01 iul. 2022
12988 Afișari
Să-nceapă nostalgia după bani! Organizatorul festivalului “Nostalgia”, amendat pentru zgomot și distrugerea spațiului verde în Parcul Izvor
Organizatorul festivalului “Nostalgia”, amendat pentru zgomot și distrugerea spațiului verde în Parcul Izvor | foto: PLMB

Festivalul “Nostalgia” a provocat ceva nemulțumiri în București, mai ales printre locuitorii din preajma Parcului Izvor, dar nu numai, atâta vreme cât mare parte din parc a fost închis pe durata evenimentului. Mulți s-au plâns, deopotrivă, de zgomotul – cu muzici care se auzeau până-n Panduri – și de lipsa îndelungată de acces în Parcul Izvor.

După supărarea unor bucureșteni, niște amenzi pentru „Nostalgia”

Câteva sute de bucureșteni au semnat și o petiție prin care i-au cerut primarului Nicușor Dan să nu mai aprobe organizarea de festivaluri și alte asemenea evenimente în parcurile din București.

Acum, Poliția Locală București anunță că organizatorul „Festivalului Nostalgia” a fost amendat cu 26.000 de lei pentru zgomot și distrugerea spațiului verde în Parcul Izvor, dar și pentru  folosirea neautorizată a spațiului verde.  PLMB a făcut și-un control, apoi a anunțat sancțiunea:

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a finalizat controlul efectuat, la sfârșitul săptămânii trecute, în Parcul Izvor din Capitală, cu prilejul desfășurării evenimentului cultural „Festivalul Nostalgia”. Concluziile: organizatorul a încălcat normele de protecție a mediului și pe cele de conviețuire socială, tulburând liniștea publică a locuitorilor din zonă. (….) De asemenea, polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au mai constatat că, pe durata celor trei zile de festivalul, nivelul muzicii difuzată prin folosirea instalațiilor de sonorizare a depășit frecvent nivelul maxim admis de lege. Pentru disconfortul creat locuitorilor zonei, organizatorul a fost sancționat contravențional, în fiecare noapte de concert, conform Legii 61/1991, cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei.

Câți bani a luat municipalitatea pentru „Nostalgia”

Cea mai mare parte din amendă – 20.000 de lei – reprezintă sancțiunea contravențională pentru folosirea neautorizată și distrugerea spațiului verde din parc. Acum, organizatorul trebuie să  mai și repare ce a stricat::

Potrivit Legii 24/2007 privind privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, acestuia i s-a pus în vedere readucerea spațiului verde la starea inițială. 

Mai multre de jumătate din Parcul Izvor din centrul Bucureștiului a fost închis, mai mult de două săptămâni, pentru Festivalul Nostalgia, care a avut loc în weekendul 24-26 iunie. 

Festivalul a fost organizat în baza unui protocol  semnat de organizator cu Primăria Capitalei. Potrivit Hotnews, municipalitatea a primit de la organizator, pentru folosirea parcului, aproximativ 165.900 lei, adică puțin peste 30.000 de euro.

Cookies