Să le zicem „Viezurii Albi”. Cu aceste mașinuțe electrice supraveghează polițiștii locali promenada Lacul Morii. Primăria S6: Sunt mici și nu încurcă pietonii

23 aug. 2023
860 afișări
Să le zicem
Să le zicem "Viezurii Albi". Cu aceste mașinuțe electrice supraveghează polițiștii locali promenada Lacul Morii. Primăria S6: Sunt mici și nu încurcă pietonii | Sursă foto: Facebook - Primăria Sectorului 6

Poliția Locală din Sectorul 6 are la dispoziție noi mașini mici și electrice pe care le va folosi pentru a supraveghea zona digului Lacul Morii. Pe lângă patrulele ce se află permanent în zonă, aria respectivă este supravegheată video 24 din 24.

„Viezurii Albi” – mașinuțe electrice folosite de polițiștii locali pentru supravegherea digului Lacul Morii

Primăria Sectorului 6 a achiziționat noi vehicule ce vor fi folosite de poliția locală. Micile mașinuțe le sunt destinate echipajelor ce supraveghează digul Lacul Morii.

Vehiculele au dimensiuni foarte mici, astfel că bucureștenii ce se plimbă prin zonă nu vor fi incomodați de prezența lor. De asemenea, mașinile sunt electrice și nu fac zgomot.

Primăria Sectorului 6 a transmis:

Oamenii legii patrulează pe cei 2,2 km mult mai rapid și mai eficient, cu mașini electrice de mici dimensiuni.

Noile vehicule din dotarea Poliției Locale Sector 6 prind aproximativ 50 de kilometri la oră, astfel că întreaga promenadă a Lacului Morii poate fi parcursă între 3-5 minute. Administrația publică a transmis și o listă de avantaje ale noilor vehicule:

  • Consumă puțin și se încarcă în 6-7 ore.
  • Au dimensiuni mici (2,1 x 1,3 x 1,6 metri)
  • Cu ajutorul lor polițiștii pot interveni mult mai rapid.

Informații despre promenada din S6

Promenada Lacul Morii este extrem de populară, fiind mereu plină de oameni care se plimbă sau fac sport. Aceasta a fost amenajată în perioada octombrie 2021 – mai 2022, iar inaugurarea a avut loc la data de 1 iunie 2022.

Aria este prevăzută și cu o pistă de alergare ce are o lungime de 2,15 km și o lățime de 2,1 metri. Aceasta este realizată din tartan de cauciuc, material ce are ca scop protejarea articulațiilor celor care aleargă în zona respectivă.

Este cea mai lungă pistă de alergare profesională din România, implementată pe domeniul public, care beneficiază de un sistem certificat World Athletics, sistem care se găsește pe multe dintre stadioanele pe care s-au desfășurat competiții internaționale de atletism, transmite PS6. 

Zona de promenadă are 6 intrări cu scări de acces pe dig, două dintre acestea fiind adaptate pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, pentru asigurarea siguranței cetățenilor, zona este supravegheată permanent. Aici sunt instalate 20 de camele și 5 sisteme People Counter.

Cookies