ȘTIRI

S-au terminat cercetările la fața locului privind tragedia de la Matei Balș. Anunțul autorităților la o săptămână după incendiu

Anunț important al procurorilor și polițiștilor criminaliști care au anunțat că vineri s-au terminat cercetările la fața locului privind tragedia de la Matei Balș. Autoritățile au venit cu noi informații la o săptămână după incendiu.

Noi informații privind tragedia de la Matei Balș. Procurorii şi poliţiştii criminalişti au terminat, vineri, cercetarea la faţa locului la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş„, iar în cauză va fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice de către INCD INSEMEX Petroşani, în vederea stabilirii cauzelor incendiului.

Anunțul autorităților privind tragedia de la Matei  Balș

„Până la acest moment, în cauză au fost audiate 33 de persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, agenţi de poliţie care au participat la intervenţia iniţială, precum şi rude ale victimelor”, informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) transmis, vineri.

Se caută adevărata cauză a morții în cazul victimelor incendiului

La Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” sunt în curs de efectuare 12 expertize medico-legale cu privire la pacienţii decedaţi, în vederea stabilirii cu certitudine a cauzei morţii.

Procedura de stabilire a identităţii pacienţilor carbonizaţi în urma incendiului a fost finalizată – prin compararea probelor ADN.

„Totodată, în cauză au fost ridicate dispozitivele de stocare a imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere şi s-a dispus efectuarea unor percheziţii informatice asupra acestora, cu autorizarea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 2”, arată sursa citată.

Se continuă efectuarea de verificări şi cu privire la activitatea serviciilor de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi a celor de pază după tragedia de la Matei Balș.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button