S-au tăiat copaci la Palatul Parlamentului, în spatele gardurilor înalte ale clădirii, domeniu rămas închis bucureștenilor

09 aug. 2022
360 Afișari
S-au tăiat copaci la Palatul Parlamentului, în spatele gardurilor înalte ale clădirii, domeniu rămas închis bucureștenilor
Credit FOTO: Adrian Baboi-Stroe

Feriți de privirile de la stradă, la adăpostul gardurilor înalte, în interiorul instituției publice a Palatului Parlamentului s-au tăiat copaci.

Conducerea Senatului a decis să taie arbori în parcarea interioară a Palatului Parlamentului, relatează Presshub și Buletin de București, care publică imagini cu grămezile de crengi și lemn.

Situația ar fi rămas necunoscută dacă nu ar fi fost publicate fotografii de către un angajat al instituției, revoltat de situație. Palatul Parlamentului, ca și Palatul Cotroceni, este împrejmuit de garduri înalte de beton, care nu lasă nicio privire să se strecoare înauntru.

Copacii au fost tăiați, scrie Buletin de București, pentru că Senatului îi era necesară montarea unui cort, iar spațiul ales a fost parcarea de la B3.  Autoritate Națională de Telecomunicații (ANCOM) a solicitat o sală pentru 2000 de persoane. Ideea ca sala plenară să fie organizată pe locul parcării a venit chiar de la Senatul României, însă în memorandumul intern prin care se aprobă transformarea parcării în sală plenară, primit pe surse de Buletin de București, nu este specificat că spațiul verde va fi distrus.

Practic, copacii au fost tăiați pentru ca parcarea B3 să fie transformată, provizoriu, într-o sală plenară de conferință, unde să aibă loc 2000 de persoane.

Imaginile care arată copacii doborâți din curtea Senatului:

Amintim că Parlamentul României s-a opus amenajării unei alei prin interiorul domeniului construit în perioada comunistă, și păstrat intact, cu ziduri înalte.

Primăria Capitalei voia să facă o nouă stradă pentru pietoni și bicicliști, prin curtea Parlamentului, între Muzeul de Artă Contemporană și Catedrala Mântuirii Neamului, astfel încât Calea 13 Septembrie să fie legată cu bd. Națiunile Unite și centrul istoric al orașului.

Reamintim, că în mandatele mai multor președinți ai Camerei Deputaților, Adrian Năstase, Bogdan Olteanu și Valeriu Zgonea, a fost promisă dărâmarea gardului de la Palatul Parlamentului, pentru a se crea un mare spațiu de promenadă pentru bucureșteni.

Îți mai recomandăm și:

Cookies