S-au stabilit ZILELE LIBERE pentru anul 2015. Iată Sărbătorile legale în care nu se merge la muncă

S-au stabilit ZILELE LIBERE pentru anul 2015. Iată Sărbătorile legale în care nu se merge la muncă

ZILE LIBERE 2015. În 2015, numărul zilelor libere urcă la 12. Astfel, se va acorda o zi liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului, iar familiile cu trei sau mai mulţi copii vor avea două zile lucrătoare libere pe an, consecutive sau separate, în funcţie de decizia angajatorului, potrivit realitatea.net.

ZILE LIBERE 2015. De asemenea, de anul viitor, va mai fi zi liberă de 10 mai – Ziua Independenţei, de Ziua Înălţării Domnului, marcată la 40 de zile după Paști, dar şi de prima zi de şcoală. Dacă vor fi aprobate proiecte de lege, românii ar mai putea avea liber pe 24 ianuarie, dată la care se sărbătorește Unirea Principatelor Române din 1959 sau „Mica Unire”.

CALENDAR ZILE LIBERE 2015:

Anul Nou: 1 ianuarie – joi, 2 ianuarie – vineri

Paştele: 12 aprilie – duminică, 13 aprilie – luni

Ziua Internaţională a Muncii: 1 mai – vineri

Rusaliile: 31 mai – duminică, 1 iunie – luni

Adormirea Maicii Domnului: 15 august – sâmbătă

Sfântul Andrei: 30 noiembrie – luni

Ziua Naţională a României: 1 Decembrie – marţi

Crăciunul: 25 decembrie – vineri, 26 decembrie – sambata

Patru zile libere picau oricum în weekend.

ZILE LIBERE 2015. La capitolul mini-vacanţe, în acest an, ultimele zile libere acordate angajaților de stat sunt în luna decembrie.

Data de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, va pica într-o zi de luni, astfel că pe lângă liberul pe care îl primesc de la angajatori, românii se bucură din nou de un weekend prelungit.

ZILE LIBERE 2015. Iar la mijlocul lunii vine o binemeritată minivacanță cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. Prima zi de Crăciun va cădea într-o zi de joi, iar a doua zi, vineri. Astfel, angajații vor avea patru zile de relaxare de sărbătorile de iarnă cu zilele de weekend.