LA MINE-N CARTIER

S-au SCUMPIT din nou apartamentele vechi din Bucureşti. Cât costă metrul pătrat

Creşterea preţului aparta­men­te­lor în discuţie a fost de 1.700 de euro sau 1,9% luna trecută faţă de aprilie, în timp ce raportat la perioada si­milară din 2017, preţurile sunt cu aproape 10% sau 8.000 de euro mai mari. Astfel, după două scăderi con­se­cutive în februarie şi martie, pre­ţurile au revenit pe plus în aprilie şi mai.

Potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară, anul 2018 ar putea fi cel mai bun an din punctul de vedere al livră­rilor de locuinţe noi, însă acest fapt va depinde de ritmul cu care dezvoltatorii îşi vor respecta termenele de finalizare anun­ţate şi de ritmul în care se vor întocmi actele de recepţie ale lucrărilor – practic înre­gis­trarea oficială a locuinţelor fina­li­zate.

De asemenea, jucătorii din imo­biliare spun că în piaţa de profil există o cerere tot mai mare pentru aparta­mentele cu trei camere, acestea oferind un confort superior celor cu două în cazul familiilor cu copii.

Creşterea vine în contextul în care numărul zonelor cu preţuri medii de peste 100.000 de euro a ajuns la cinci, faţă de trei în martie.

În ultimele 8 luni piaţa imobiliară a fost influenţată atât de creşterea ROBOR, dobânda de referinţă pentru creditele în lei, dar şi de devalorizarea monedei naţionale în raport cu euro, scumpind apartamentele, în condiţiile în care creditul este contractat în lei.

Sursa: Ziarul Financiar


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button