S-au montat primele scări rulante noi de la Universitate. Sunt cele dinspre Facultatea de Geografie, dar mai durează până pot fi folosite, anunță Nicușor Dan

10 mai 2024
9386 afișări
S-au montat primele scări rulante noi de la Universitate. Sunt cele dinspre Facultatea de Geografie, dar mai durează până pot fi folosite, anunță Nicușor Dan
S-au montat primele scări rulante noi de la Universitate. Sunt cele dinspre Facultatea de Geografie, dar mai durează până pot fi folosite, anunță Nicușor Dan | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

În sfârșit, s-a întâmplat. Au fost montate primele scări rulante noi la Universitate, în pasajul pietonal din centrul Capitalei, anunță Nicușor Dan. Cu toate astea, va mai dura puțin până când bucureștenii le vor putea folosi.

S-au montat noile scări rulante de la Universitate , spre Facultatea de Geografie

Primarul General al Capitalei le-a transmis bucureștenilor că 1 din cele 4 seturi de scări rulante nefuncționale de la Pasajul Universității au fost înlocuite. După luni de zile de așteptare, anunțul referitor la înlocuirea lor fiind făcut încă de vara trecută, PMB a început montarea noilor scări.

Mai precis, este vorba despre scările de la ieșirea dinspre Facultatea de Geografie.

Cu toate că acestea au fost montate deja, Nicușor Dan a precizat că va mai dura puțin până când aceste vor fi puse în funcțiune:

Acum se lucrează la așezarea pe poziții, conectarea cu sistemul electric și montarea sistemului antiseismic.

Conform informațiilor transmise, după realizarea acestor proceduri și după ultimele reglaje urmează obținerea autorizației de funcționare pentru noile scări rulante. Abia după bucureștenii le vor putea utiliza.

Edilul nu a menționat un termen estimativ pentru finalizarea tuturor procedurilor necesare.

În ceea ce privește înlocuirea celorlalte șase scări aflate în pasajul pietonal de la Piața Universității, primarul general a transmis că urmează să fie instalate în perioada următoare. Nici in acest caz nu a fost precizată o dată preciză.

De aceste lucrări urmează să se ocupe Administrația Străzilor București.

Anunțurile referitoare la înlocuirea scărilor din Pasajul Universității au început să apară încă de anul trecut. În data de 4 iulie 2023, Stelian Bujduveanu, pe atunci viceprimar cu atribuții, anunța înlocuirea faimoaselor scări pe care unii bucureșteni le știu doar defecte.

Te-ar mai putea interesa și:

Cu toate astea, scările ce duc spre Facultate de Geografie au fost scoase pentru a fi schimbate abia în data de 8 martie 2024, conform lui Nicușor Dan. Astfel că, deși acestea sunt schimbate, ritmul de lucru este unul extrem de lent.

Cookies