S-au montat lifturi noi în pasajul pietonal de la Piața Presei Libere, anunță Nicușor Dan. Cele vechi erau vandalizate și nefuncționale

06 mai 2024
874 afișări
S-au montat lifturi noi în pasajul pietonal de la Piața Presei Libere, anunță Nicușor Dan. Cele vechi erau vandalizate și nefuncționale
S-au montat lifturi noi în pasajul pietonal de la Piața Presei Libere, anunță Nicușor Dan. Cele vechi erau vandalizate și nefuncționale | Sursă foto: Nicușor Dan-Facebook

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că lifturile de la pasajul pietonal Piața Presei Libere au fost înlocuite. Schimbarea acestora fusese anunțată încă din vara anului 2023, de viceprimarul cu drepturi de la acel moment, Stelian Bujduveanu.

Pasajul pietonal de la Piața Presei Libere are lifturi noi

Nicușor Dan le transmite bucureștenilor că pasajul pietonal de la Piața Presei Libere beneficiază la acest moment de noi lifturi, moderne și funcționale. Edilul a transmis a investiția era una necesară, vechile lifturi fiind defecte:

Investiția a fost necesară, având în vedere faptul că lifturile vechi au fost vandalizate și nu mai erau funcționale.

După demontarea acestora, Administrația Străzilor București a igienizat spațiile, a înlocuit sticla securizată a cabinelor și a montat lifturile noi.

Anunțul referitor la înlocuirea lifturilor stricate de la Piața Presei Libere a fost făcut pentru precis data în vara anului 2023, mai precis în luna iulie. De asemenea, pe lângă anunțul referitor la schimbarea ascensoarelor, bucureștenii au fost informați că vor fi schimbate și scările rulante de la Pasajul Universității.

Chiar dacă a trecut deja destul de mult de la anunțul inițial, lucrările pentru înlocuirea scărilor nu au fost încă finalizate. În data de 22 aprilie 2024, edilul Capitalei anunța că acestea avansează.

Primarul transmitea că, până la momentul respectiv, fuseseră scoase toate scările vechi, montarea celor noi urmând să înceapă abia luna aceasta. Cu toate astea, nu a fost menționată o dată exactă.

Primele scări din Pasajul Universității ce vor fi schimbate sunt cele dinspre Facultatea de Geografie. Iată anunțul edilului:

Lucrările pentru schimbarea scărilor rulante de la Universitate avansează. Au fost demontate cele opt scări vechi din pasajul pietonal. În prezent se fac lucrări pregătitoare pentru instalarea noilor scări, verificarea structurii și prinderea elementelor de suport pentru montaj.

În cursul lunii mai vom începe montarea scărilor. 

Pe lângă scoaterea celor 8 scări vechi din pasajul pietonal, Nicușor Dan a anunțat că echipele din subordinea PMB s-au ocupat și de igienizarea zonei.

Cookies