S-au lansat Rabla Clasic și Rabla Plus. Ce finanțări poți obține în 2022 prin intermediul acestor programe

08 feb. 2022
474 Afișari
S-au lansat Rabla Clasic și Rabla Plus. Ce finanțări poți obține în 2022 prin intermediul acestor programe
S-au lansat Rabla Clasic și Rabla Plus. Ce finanțări poți obține în 2022 prin intermediul acestor programe | Sursă foto:pexels.com

Astăzi, 8 februarie, la ora 10, au fost lansate programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Persoanele fizice ce doresc să profite de aceste programe pentru a achiziționa mașini noi se pot adresa dealerilor sau producătorilor. În ceea ce privește persoanele juridice, acestea pot depune actele necesare în aplicația web.

Programul Rabla Clasic

Anul acesta cele două programe ale AFM au suferit anumite modificări. Astfel că, prin programul Rabla Clasic se poate obține suma de 6.000 de lei la prima casare, respectiv 9.000 de lei în cazul cașării a două mașini uzate. La aceste sume se mai pot adăuga următoarele beneficii:

  • Un ecobonus în valoare de 1.500 de lei, pentru un autovehicul nou al cărui sistem de propulsie generează maxim 120 g CO2/km în sistem WLTP.
  • Un ecobonus de 1.500 de lei, pentru au autovehicul nou ce vine echipat cu GPL/GNC.
  • Un ecobonus de 3.000 de lei, pentru achiziționarea unui autovehicul hibrid nou.
  • Un ecobonus de 1.500 de lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani și care are norma de poluare Euro3 sau inferioară.

Există posibilitatea de a achiziționa și motociclete noi în schimbul predării unei mașini uzate și eligibile în cadrul programului. Bonusul pentru prima casare este de 6.000 de lei, iar la acesta se pot cumula următoarele beneficii:

  • Un ecobonus de 1.500 de lei, pentru achiziționarea unei motociclete al cărui sistem de propulsie generează maxim 90 g CO2/km.
  • Un ecobonus de 1.500 de lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani și care are norma de poluare Euro3 sau inferioară.

O altă schimbare ce a fost adusă acestui program este că mașinile casate pentru primitea voucherului trebuie să fie înscrise de cel puțin 6 ani în România. În trecut era necesar ca acestea să fie înscrise în țară de cel puțin 8 ani.

Programul Rabla Plus

Pentru Rabla Plus a fost introdusă obligativitatea casării unui autovehicul ce îndeplinește condițiile de vechime, pentru a se obține voucherul folosit la cumpărarea unei mașini noi. Ca și în cazul programului Rabla Clasic, există posibilitatea de a casa două autovehicule uzate.

La casarea unui singur autovehicul valoare finanțărilor primite prin programul Rabla Plus este:

  • 51.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric sau a unui autovehicul cu pilă de combustie cu hidrogen.
  • 26.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou hibrid, care generează maxim 80g/CO2/km în sistem WLTP.

La casarea a două autovehicule valoare finanțărilor primite prin programul Rabla Plus este:

  • 54.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen
  • 29.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul hibrid plug-in, care generează maxim 80 g CO2/km în sistem WLTP.

La aceste bonusuri mai sus menționate se poate adăuga un ecobonus de 1.500 de lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani și care are norma de poluare Euro3 sau inferioară.

Valoarea finanțărilor obținute prin cele două programe nu poate depăși 50% din prețul cu care este comercializat autovehiculul nou pe care doriți să îl achiziționați.

 

 

 

Cookies