ȘTIRI

S-au încheiat înscrierile la Comedy Short Film Festival, organizat de Plaza România

Etapa de înscrieri la Comedy Short Film Festival @ Plaza România s-a încheiat în decembrie 2014, iar rezultatele selecției oficiale vor fi făcute publice în februarie, informează un comunicat de presă remis de organizatori.

Totodată, datorită numărului mare de filme înscrise și a prelungirii perioadei de selecție, festivalul a fost amânat cu 14 zile, astfel încât evenimentul se va desfășura în prima săptămână a lunii martie (2 – 8 martie).

Echipa de preselecție a vizionat deocamdată peste 700 de scurtmetraje de comedie pentru a determina ce filme vor intra în toate cele trei secțiuni – Competiția oficială, Competiția dedicată producțiilor studențești și Competiția destinată animațiilor. Filmele înscrise acoperă o largă varietate de genuri: de la comedia neagră la cea pentru (și cu) copii, până la comedia romantică, cea care parodiază filmul mut, cea fantastică, cea absurdă, „slapstick comedy” și musical.

Țările care au trimis cele mai multe scurtmetraje la prima ediție a Comedy Short Film Festival @ Plaza România au fost Franța, Argentina, Germania, Elveția și România, dar s-au înscris și multe filme din SUA, Marea Britanie, Danemarca, Filipine, Bulgaria, Canada, Norvegia, Spania, Australia, Noua Zeelandă și Olanda.

Majoritatea scurtmetrajelor înscrise au un bogat palmares, fiind selectate la festivaluri precum Cannes, Clermont-Ferrand, Seattle, TRIBECA, Brest și EuroAsia Short Film Festival. Nici numele faimoase nu lipsesc din rândul scurtmetrajelor trimise la Comedy Short Film Festival @ Plaza România, de pildă, una din animații a fost înscrisă de casa de producție a lui Antonio Banderas.

În ceea ce priveşte filmele românești, câteva au în distribuție actori cunoscuți, precum Ion Lucian, Andi Vasluianu, Magda Catone, Paul Ipate și Șerban Pavlu.

Premiile oferite la prima ediție a festivalului sunt: Best Plaza Comedy Short Film Award (1500 de euro), Best Student Comedy Short Film Award (1000 de euro) și Best Animation Comedy Short Film Award (1000 de euro). Comedy Short Film Festival @ Plaza România este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România și se va desfășura la Movieplex. Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, a organizat acest festival pentru a răsplăti cineaștii talentați și creativi, dar și clienții Plaza România.

Mai multe detalii despre festival găsiți pe site-ul http://plazafilmfestival.ro/. 

****
Grupul Anchor este prezent în România din 1997, fiind unul dintre cei mai puternici jucători de pe piață prin portofoliul său de proiecte de retail, rezidențiale și clădiri de birouri. Anchor Grup a construit în România București Mall, primul centru comercial modern la nivel local. De asemenea, grupul deține Plaza România, una dintre cele mai populare destinații pentru cumpărături din București, Anchor Plaza, prima clădire de birouri de clasă A integrată cu un centru comercial, și InCity Residences, ansamblu rezidențial situat în centrul Capitalei. Valoarea totală a investițiilor efectuate până în prezent se ridică la peste 350 milioane euro. Grupul continuă activ dezvoltarea unor proiecte de anvergură și extinderea platformei de servicii.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button