S-au îmbogăţit din telefoane date în Zimbabwe şi Somalia

de:
09 iun. 2011
1 Afișari
S-au îmbogăţit din telefoane date în Zimbabwe şi Somalia

Capii reţelei de infractori sunt Cătălin Zlate şi Cristian Ciuvăţ, care au spart mai multe sisteme informatice ale operatorilor de telefonie mobilă.

„Inculpaţii au accesat fără drept sisteme informatice aparţinând furnizorilor de servicii telefonie prin internet prin folosirea unui program scanner în scopul obţinerii datelor (user şi parolă pentru contul Voip) şi au iniţiat  apeluri de pe conturile VoIP către numerele cu suprataxă din ţări precum Austria, Zimbabwe, Bulgaria şi Somalia. Pentru apelarea numerelor cu suprataxă, membrii grupării au obţinut bonusuri, în funcţie de numărul de minute şi valoarea apelului pe minut”, au reţinut procurorii. De exemplu, la un tarif de 1 euro/ minut, câştigul era de 10 cenţi.
Membrii grupării au efectuat milioane de apeluri către numere cu suprataxă din diverse state. Valoarea totală a prejudiciului creat este estimat de autorităţi la 11 milioane de dolari. Din această sumă, peste 500.000 de dolari reprezintă beneficiul realizat de către inculpaţii trimişi în judecată.

Cookies