ARHIVA B365

S-au făcut primii paşi pentru modernizarea patinoarului artificial „Mihai Flamaropol” din Capitală

Patinoarul Mihai Flamaropol va fi construit pe un teren în suprafaţă totală de 27.000 mp, va avea 6.000 locuri pentru public, la interior, şi 100 locuri VIP dispuse în 10 loje a câte 10 locuri, parcare amenajată, iar pe acoperiş se va amenaja un parc în pantă. „Debutul lucrării sperăm să fie în trimestrul I din 2014, cu finalizare în trimestrul I din 2016”, declara în urmă cu un an primarul Capitalei, Sorin Oprescu, între timp termenul de începe a lucrărilor de modernizare la patinoarul „Mihai Flamaropol” fiind decalat. 

Potrivit anunţului lansat în Sistemul Public de Achiziţii Publice (SEAP), municipalitatea este dispusă să plătească pe serviciile de consultanţă privind „refacerea şi modernizarea patinoarului artificial Mihai Flamaropol şi realizarea de spaţii adiacente necesare desfăşurării activităţilor sportive şi de agrement” cel mult  2,310,633 RON fără TVA, ofertele urmând să fie primite până pe data de 27 mai 2014. 

Ce funcţiuni va avea patinoarul de dimensiuni olimpice „Mihai Flamaropol”

Studiul de fezabilitate propune, pe terenul eliberat în urma demolării clădirilor existente, o nouă construcţie realizată din două corpuri adiacente, independente structural, dar tratate unitar prin anvelopanta comună, informează Primăria Capitalei.

Corpul principal îl reprezintă patinoarul sportiv şi de agrement de dimensiuni olimpice, dotat cu vestiare şi toate funcţiunile necesare desfăşurării competiţiilor sportive, gradene pentru spectatori, loje VIP, spaţii comerciale şi de alimentaţie publică.
Al doilea corp îl reprezintă centrul sportiv şi de agrement, care găzduieşte un bazin semiolimpic, un teren de sport, o zonă de spa cu terasă exterioară, săli de fitness, o cafenea, un restaurant panoramic cu terasă.
De asemenea, studiul prevede ample lucrări de amenajări exterioare, cu o piaţă publică, o promenadă pe marginea lacului, un perete de escaladă, parcare .
Suprafaţa utilă a corpului 1 este de 12295,1 mp. 
Suprafaţa utilă a corpului 2 = 6546 mp. 

Renovarea Patinoarului „Mihail Flmaropol” a fost aprobată de consilierii generali ai municipiului Bucureşti în urmă cu aproape un an. 

Patinoarul Mihail Flamaropol are, împreună cu terenul aferent, o suprafață totală de 26.350 de metri pătrați. Arena a fost construită în anul 1958 ca patinoar descoperit, iar în anul 1972 s-a realizat acoperirea și artificializarea acestuia. Presa a semnalat starea deplorabilă în care se află patinoarul de ani de zile, cel mai recent în toamna anului 2012.

Patinoarul ”Mihai Flamaropol” din București a trecut în administrarea Consiliului General al Municipiul București după ce Guvernul României a hotărât încetarea dreptului de folosință gratuită al Federației Române de Hochei pe Gheață (FRHG) asupra imobilului, la sfârşitul lunii octombrie 2013. 

CITEŞTE ŞI Câți bani se investesc în 2014 în Academia de Tenis, Polivalenta de la Lia Manoliu și patinoarul artificial. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button