S-au depus 3 oferte pentru cumpărarea a 20 de mini centrale termice, anunță Nicușor Dan. Vor fi montate în toate sectoarele, acolo unde există probleme cu apa caldă și căldura

02 mart. 2024
634 Afișari
S-au depus 3 oferte pentru cumpărarea a 20 de mini centrale termice, anunță Nicușor Dan. Vor fi montate în toate sectoarele, acolo unde există probleme cu apa caldă și căldura
S-au depus 3 oferte pentru cumpărarea a 20 de mini centrale termice, anunță Nicușor Dan. Vor fi montate în toate sectoarele, acolo unde există probleme cu apa caldă și căldura | Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că s-au depus 3 oferte pentru cumpărarea celor 20 de mini centrale termice care vor fi amplasate în zone unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienți.

S-au depus 3 oferte pentru cumpărarea celor 20 de mini centrale termice

Nicușor Dan transmite, pe pagina de Facebook, că urmează etapa de analiză a celor 3 oferte depuse, astfel încât Compania Municipală Energetica Servicii să desemneze în cel mai scurt timp câștigătorul.

Avem 3 oferte depuse în cadrul procedurii de achiziție a celor 20 de mini centrale termice care vor fi amplasate în zone unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienți.

Urmează etapa de analiză a ofertelor, astfel încât Compania Municipală Energetica Servicii să desemneze câștigătorul în cel mai scurt timp.

Prin cumpărarea celor 20 de capacități modulare, Primăria Capitalei își dorește să asigure, începând cu următorul sezon rece, furnizarea optimă a agentului termic și a apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente și aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare ale Bucureștiului.

Centralele vor fi amplasate în anumite puncte termice, aflate la capetele de rețea unde funcționarea a fost deficitară și unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienți.

Nicușor Dan spune că este vorba despre patru puncte termice din Sectorul 1, șase din Sectorul 2, alte trei puncte termice din Sectorul 3, unul în Sectorul 4, trei în Sectorul 5 și alte trei în Sectorul 6.

Al 11-lea șantier de termoficare, deschis în curtea Spitalului Colentina

Primarul General al Capitalei a mai anunțat, în urmă cu câteva zile, deschiderea celui de-al 11-lea șantier pentru modernizarea sistemului de termoficare din București în curtea Spitalului Colentina, fiind unul dintre cele 25 de obiective cu o lungime totală a conductelor de 212 km și finanțare nerambursabilă europeană.

Pe acest șantier se înlocuiesc conducte pe o lungime de 5,12 km, parte a Magistralei II Sud.

După finalizarea lucrărilor, vor beneficia de apă caldă și căldura la parametri optimi locuitorii din zona Șoseaua Ștefan cel Mare și străzile adiacente.

Primarul a precizat și că, de la preluarea mandatului, au fost înlocuiți peste 110 km conducte, dintre care 50 km doar în 2023.

Anul acesta, Primăria Capitalei are în plan să înlocuiască 70 de km de rețea.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies