S-au aprins luminițele și s-a deschis Târgul de Crăciun cu taxă în București. Spiritul Sărbătorilor de iarnă a început în Capitală | VIDEO

27 nov. 2021
674 Afișari
S-au aprins luminițele și s-a deschis Târgul de Crăciun cu taxă în București. Spiritul Sărbătorilor de iarnă a început în Capitală  | VIDEO
S-au aprins luminițele și s-a deschis Târgul de Crăciun cu taxă pentru vaccinați în București. Spiritul Sărbătorilor de iarnă a început | VIDEO. sursa foto: PMB

S-au aprins luminițele și s-a deschis Târgul de Crăciun cu taxă pentru vaccinați în București. Spiritul Sărbătorilor de iarnă a început în Capitală, dar nu știm cum se face că oamenii sunt în continuare nemulțumiți. Sute de blocuri din oraș nu au în continuare căldură, iar taxa de intrare la evenimentul de sărbătări de la Universitate a nemulțumit pe mulți. Unde mai pui că taxa de intrare este 7 lei dacă nu o cumperi online, un vin 8 lei și un kilogram de cârnați vreo 40 de lei.

Vineri seară Bucureștiul a intrat în febra sărbătorilor de iarnă, cu marea deschiderea pentru Târgul de Crăciun și aprinderea luminițielor de iarnă în Capitală, cele vechi, cumpărate de fostul primar Gabriela Firea și montarea lor la un preț cât mai mic.

Vezi și video ma jos.

Târgul de Crăciun deschis în București

Cu mari pregătiri prin Capitală pentru evenimentele de săptămâna viitoare de 1 Decembrie, la începutul acestui weekend a fost deschis și Târgul de Crăciun din centru, de la Universitate, primul cu taxă de intrare și acces permis doar pentru persoanele care au certificat verde. Mai mult, s-au aprins și luminițele de sărbători în oraș, tot cele de anul trecut, după cum a promis Nicușor Dan.

Ieri am dat startul sărbătorilor de iarnă în Capitală, la Bucharest Christmas Market, în Piața Universității!
Până pe 26 decembrie vă invităm să (re)descoperiți un târg de poveste în inima Capitalei!, a transmis PMB pe Facebook, iar comentariile răutăcioase nu au întârziat să apară.

De asemenea, PMB mai spune că vor exista iarna aceasta trei evenimente dedicate Crăciunului în Piaţa Universităţii, în Centrul Vechi şi pe bulevardul Decebal, cel dedicat în special copiilor.

Totuși, din cauza contextului epidemiologic actual,potrivit legislaţiei în vigoare, accesul participanţilor este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19.

Copiii sub 12 ani sunt exceptați de la această măsură, dacă sunt însoțiți de o persoană majoră cu certificat verde

Sunt exceptaţi de la prezentarea acestor documente copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoţiţi de o persoană majoră care se află în una dintre situaţiile prevăzute mai sus

S-au aprins și luminițele de iarnă în Capitală

Bradul de Crăciun din Piaţa Universităţii s-a luminat aseară, concomitent cu toate luminile de deasupra târgului de Crăciun și din restul oraşului. Bucureștiul a fost înfrumusețat cu mii de decoraţiuni, perdele luminoase și figurine 3D, aceleși ca în anii trecuți, dar mai puține.

Astel, avem beculeţe de Crăciun doar în 7 zone centrale: în Piaţa Universităţii, piaţa Romană, pe Bulevardul Magheru, Lascăr Catargiu, Kiseleff, Bulevardul Unirii şi rond Beijing. Practic, vedem elementele decorative pe bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru, Kiseleff, Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, rond Piaţa Presei şi rond Beijing.

Ce prețuri sunt la Târgul de Crăciun și care-i taxa de intrare

Bucureștiul se alătură astfel capitalelor europene care deschid târgurile de Crăciun mai devreme, unele chiar și de la jumătatea lunii noiembrie. Nu uitaţi că aveţi nevoie de certificat verde şi trebuie să plătiţi o taxă de 5 lei online sau una de 7 lei la intrare.

De asemenea, vinul fiert ar costa 8 lei paharul, iar un kilogram de cârnați vreo 40 de lei.

Ferească Dumnezeu de asemenea prețuri! 7 lei intrarea, 8 lei vin fiert, 40 lei 1 kg de cârnați? Rușine! Jupuială pentru fraieri!, a scris un internaut pe pagina de Facebook a primăriei când PMB a venit cu fotografii de la evenimentul de vineri.

Cineva i-a răspuns că intrarea este 5 RON, însă trebuie achitată online.

O altă femeie i-a transmis primarului să se ducă el la Târgul de Crăciun cu taxă.

„De ce să dau 7 lei că să întru la târgul vieții, când am în Drumul Taberei, gratis? În ce capitală europeană se mai plătește intrarea la Târgul de Crăciun?”, a scrs altcineva pe rețeaua de socializare.

Costuri reduse pentru luminițele din acest an

Anul acesta, Nicușor Dan spune că prețurile pentru luminițele de Crăciun au fost reduse la doar 1 milion de lei pentru montarea lor, mai ales că s-au folosit beculeţele cumpărate în 2018 şi nu au mai fost închiriate alte decoraţiuni suplimentare.

Primăria Municipiului București, sub conducerea Gabrielei Firea, a bătut un adevărat record în privința cheltuielilor pentru iluminarea festivă a Capitalei anii trecuți. În timp ce Asociația InfoCons spunea că mai toate toate primăriile din țară au cheltuit, în 2019, în medie pentru luminițe 1.021.546,27 lei, sumele alocate de Primăria Municipiului București au fost de peste 12 ori mai mari, de 12.900.000 lei. Și în 2018 când s-au onorat cheltuieli de 11.939.796, 67 lei.

Cookies