S-a vândut la licitație mașina primită de Zoia Ceaușescu de la părinții ei, Nicolae și Elena. Cu ce sumă a fost adjudecat acest Renault Fuego GTS din 1983

20 mai 2022
1854 Afișari
S-a vândut la licitație mașina primită de Zoia Ceaușescu de la părinții ei, Nicolae și Elena. Cu ce sumă a fost adjudecat acest Renault Fuego GTS din 1983
S-a vândut la licitație mașina primită de Zoia Ceaușescu de la părinții ei, Nicolae și Elena. Cu ce sumă a fost adjudecat acest Renault Fuego GTS din 1983. Sursa foto: Artmark

Aseară s-a vândut la licitație, în București, mașina pe care Nicolae și Elena Ceaușescu i-au oferit-o cadou fiicei Zoia, cu ocazia căsătoriei. Prețul de pornire pentru acest Renault Fuego GTS din anul 1983 a fost de 500 de euro.

A fost vândută la licitație mașina primită de Zoia Ceaușescu de la părinții ei, Nicolae și Elena

Licitația a avut loc în București, joi seară, la ora 19:00. În cadrul acestei sesiuni, a fost scos la vânzare acest Renault Fuego GTS din 1983. Mașina a fost cadou din partea familiei Nicolae și Elena Ceaușescu către fiica lor Zoia, cu prilejul căsătoriei ei, potrivit informațiilor oficiale transmise de Artmark.

Prețul de pornire al autovehiculului a fost de 500 de euro.

Descrierea mașinii:

  • Caroserie: coupe,
  • Capacitate cilindrică: 1647 cm3,
  • Putere 71 kW,
  • Carburant: benzină,
  • Tip transmisie: mecanică,
  • Închidere centralizată,
  • Geamuri cu acționare electrică.

Cu ce sumă a fost adjudecat acest Renault Fuego GTS din 1983

Mașina a fost cadou de nuntă pentru Zoia Ceaușescu. Sursa foto: Artmark
Mașina a fost cadou de nuntă pentru Zoia Ceaușescu. Sursa foto: Artmark

Deocamdată nu se cunosc informații despre cumpărător, dar de la 500 de euro (preț de pornire), mașina a fost adjudecată pentru suma de 20.000 de euro.

Autovehiculul a fost comandat la Uzinele Renault din Franța și a fost achiziționat cu ocazia căsătoriei Zoiei Ceauseșcu, de către părinții ei, Nicolae și Elena Ceaușescu, la data de 9 aprilie 1983.

Un serviciu specializat al securității s-a ocupat de procurarea mașinii.

După revoluția din anul 1989, acest Renault Fuego GTS a fost luat și pus sub sechestru de către procuratura generală – cuplul a fost acuzat de „subminarea economiei naționale”. În octombrie 1996, prin intermediul unei ordonanțe a procuraturii s-a dispus încetarea urmăririi penale și restituirea tuturor bunurilor personale.

„Autoturismul a fost folosit doar pentru deplasări în afara Bucureștiului, cuplul preferând pentru deplasarea în oraș un autoturism Dacia 1310, de asemenea oferit cadou de căsătorie de către Nicolae și Elena Ceaușescu”, transmite sursa citată.

Cookies