S-a vaccinat Nicușor Dan? Activitate restrânsă la sediul primăriei

07 dec. 2021
236 Afișari
S-a vaccinat Nicușor Dan? Activitate restrânsă la sediul primăriei
S-a vaccinat Nicușor Dan? Activitate restrânsă la sediul primăriei

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care a participat la ultimele întâlniri oficiale din instituțiile publice pe baza testelor PCR, promitea că se vaccinează la finalul săptămânii trecute.

Primăria Capitalei refuză să spună dacă Nicușor Dan s-a vaccinat sau nu împotriva COVID-19, deși primarul general anunța că o va face în weekend-ul trecut. Nicușor Dan este singurul oficial român despre care se știe că nu s-a vaccinat anti-COVID, deși a precizat în nenumărate rânduri că este în favoarea vaccinării.

Ultima întâlnire oficială la care edilul a participat a fost vineri, 3 decembrie, la Guvern, unde a discutat despre situația termoficării din București. În lipsa vaccinării, la intrarea în Palatul Victoria, acesta a prezentat un test.

Întrebat la plecare de jurnaliști dacă s-a vaccinat, Nicușor Dan a spus că nu a făcut-o încă, dar o va face în această săptămână (săptămâna trecută-n.r).

„Am intrat pe baza unui test. Săptămâna asta mă vaccinez. Azi sau în weekend. Nu pot să spun (ce vaccin va face – n.r.), dar în două doze. Ca să lămurim, eu am trecut prin boală, am avut imunitate naturală, am spus apoi că fac investigații și mă voi vaccina, ceea ce voi face”, a declarat, vineri, Nicușor Dan.

La solicitarea b365.ro, Primăria Generală nu a comunicat dacă Nicușor Dan s-a vaccinat în weekend așa cum anunța, sau dacă o va face. Conform instituției, primarul Nicușor Dan nu are programată până astăzi o întâlnire oficială la care este nevoit să prezinte un certificat verde, acesta având programul curent de la Primăria Generală.

Primarul general a fost infectat cu noul coronavirus în mai 2021, după ce fetiţa sa a contractat infecţia la grădiniţă. De la acel moment de la care au trecut mai mult de 180 de zile, cât timp este valabilă justificarea pentru a obține certificat verde COVID. Autoritățile din Uniunea Europeană, și implicit din România, recomandă vaccinare după o perioadă mai mare de 6 luni de la îmbolnăvire.

 

Cookies