S-a umplut Arestul Poliției Capitalei și dă pe din afară. Unde vor găsi loc polițiștii pentru cei reținuți

18 mart. 2023
440 Afișari
S-a umplut Arestul Poliției Capitalei și dă pe din afară. Unde vor găsi loc polițiștii pentru cei reținuți
S-a umplut Arestul Poliției Capitalei și dă pe din afară. Unde vor găsi loc polițiștii pentru cei reținuți. Sursa foto: Pexels

În Arestul Capitalei sunt locuri insuficiente pentru arestați sau reținuți, iar polițiștii sunt nevoiți să caute loc de aresturi la inspectoratele județene de poliție din proximitatea Bucureștiului. Aceștia evită să supraaglomereze celulele pentru a nu încăla normele Uniunii Europene.

Polițiștii din București sunt nevoiți să caute penitenciare în jurul Capitalei

Anchetatorii au fost anunțați că toate cele zece locuri pentru arest ale Poliției Capitalei sunt pline. Din acest motiv, polițiștii trebuie să caute loc pentru persoanele reținute sau arestate în cadrul aresturilor județene de poliție de pe lângă București.

Organele legii încearcă să nu încalce normele Uniunii Europene cu privire la condițiile de detenție, conform unor surse gândul.ro.

Astfel, polițiștii Capitalei au fost anunțați cu privire la situația unităților de arest la sfârșitul acestei săptămâni, aceștia neputând să mai primească alte persoane reținute sau arestate.

Anchetatorii sunt nevoiți să caute locuri libere în aresturile gestionate de inspectoratele județene de poliție din apropierea Capitalei.

În urma efectuării unui număr mare de acțiuni realizate de polițiștii din București s-ar fi ajuns la această situație, potrivit unor surse din Poliție care au făcut declarații pentru Gândul. Acțiunile au fost desfășurate de organele legii atât din cadrul Poliției Capitalei, cât și din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate.

Reprezentanții Centrului de Reținere și Arest Preventiv evită să supraaglomereze spațiile destinate arestului pentru a nu încălca normele Uniunii Europene, conform surselor menționate. Acestea se referă la spațiul destinat persoanelor arestate sau reținute și volumul de aer.

Situația s-ar prezenta doar temporară, având în vedere că arestații sunt „într-o continuă dinamică”, explică polițiștii. Astfel, în timp ce unii arestați sunt eliberați sau sunt transferați la alte penitenciare, alții sunt duși în arest sau reținuți.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies