„S-a terminat cu parcatul pe trotuar” Pe Str. Mihai Eminescu, asfaltată de curând, încă se parchează pe trotuar. Viceprimarul Capitalei îi anunță pe șoferi că vor fi amendați

23 mai 2023
17693 afișări
„S-a terminat cu parcatul pe trotuar” Pe Str. Mihai Eminescu, asfaltată de curând, încă se parchează pe trotuar. Viceprimarul Capitalei îi anunță pe șoferi că vor fi amendați
„S-a terminat cu parcatul pe trotuar” Pe Str. Mihai Eminescu, asfaltată de curând, încă se parchează pe trotuar. Viceprimarul Capitalei îi anunță pe șoferi că vor fi amendați. Sursa foto: captură video Facebook/ Stelian Bujduveanu

Strada Mihai Eminescu din București a fost asfaltată de curând, au fost amenajate și locuri de parcare, dar șoferii încă parchează pe trotuar. Viceprimarul Capitalei a mers la fața locului și îi anunță pe șoferi că „s-a terminat cu parcatul pe trotuar”. Urmează să fie montați stâlpi pe toate trotuarele, iar cei care nu vor respecta regulile vor fi amendați.

Pe Strada Mihai Eminescu, asfaltată de curând, încă se parchează pe trotuar. Viceprimarul Capitalei anunță amenzi

Gata, s-a terminat cu parcatul pe trotuar. TROTUARELE NU SUNT PARCĂRI!, spune viceprimarul Capitalei într-o postare pe Facebook.

Stelian Bujduveanu transmite că Strada Mihai Eminescu din București a fost asfaltată de curând, dar încă sunt șoferi care parchează pe trotuar. Viceprimarul a mers aici și a încercat să discute cu șoferii prezenți la fața locului, bucureșteni care locuiesc pe Str. Mihai Eminescu.

Le-a explicat că trotuarul este strict pentru pietoni, abia amenajat, iar mașinile pot fi parcate în locurile special amenajate, cele cu plată, ori să fie băgate în curte, acolo unde există spațiu.

Cu această ocazie, viceprimarul Capitalei anunță că vor fi montați stâlpi pe toate trotuarele, iar șoferii care nu vor respecta regulile vor fi amendați.

Respectați regulile, plătiți parcarea și lăsați mașina în parcare. Pe trotuare stau oamenii, nu mașinile!

Viceprimarul Capitalei spune că, în urma discuției, bucureștenii au înțeles că regulile se aplică tuturor, fără vreo excepție:

Am vorbit azi cu locuitori de pe strada Mihai Eminescu și au înțeles că regulile se aplică tuturor, fără excepție.

Vă facem parcări aici, toată lumea să fie fericită.

Cât costă să parchezi pe locurile de parcare cu plată, amenajate de Primăria Capitalei:

  • 5 lei/ oră – „pentru orice cetățean care vrea să parcheze mașina, în mod civilizat”, spune Bujduveanu;
  • 50 de lei/ lună abonament pentru riverani.

Discuția a fost filmată și încărcată pe contul de Facebook al viceprimarului. Poate fi văzută AICI.

Cookies