S-a stricat aerul condiționat la Aeroportul Henri Coandă. Tot sistemul, nu vreun aparat rătăcit. Înainte de îmbarcare sau după aterizare, se oferă saună

26 iun. 2024
4625 afișări
S-a stricat aerul condiționat la Aeroportul Henri Coandă. Tot sistemul, nu vreun aparat rătăcit. Înainte de îmbarcare sau după aterizare, se oferă saună
Sursa foto: Agerpres

Sistemul de aer condiționat de la Aeroportul Henri Coandă s-a stricat astăzi, astfel că toți pasagerii care tranzitează aeroportul din nordul Bucureștiului vor avea parte de temperaturi neplăcut de ridicate în perioada următoare. Cea mai afectată zonă este cea de îmbarcare, potrivit reprezentanților aeroportului. Tot azi este în vigoare în Capitală și un cod galben de caniculă, o combinație deloc ideală pentru cei care călătoresc.

Instalația de aer condiționat a Aeroportului Internațional Henri Coandă a cedat astăzi, fapt care i-a pus în dificultate pe călători și pe angajații aeroportului, care vor avea de suportat temperaturi mai ridicate decât de obicei din cauza unei „avarii importante” ce a afectat sistemul de climatizare.

Instalația de aer condiționat de la Aeroportul Henri Coandă a cedat azi

Defecțiunea a fost anunțată miercuri de conducerea aeroportului printr-un comunicat. Se pare că avaria ar fi cauzată de suprasolicitarea sistemului de climatizare din cauza căldurii neobișnuit de puternice din ultima perioadă, și cea mai afectată zonă din aeroport ar fi zona de îmbarcare.

„Ca urmare a suprasolicitării generate de temperaturile caniculare din ultima perioadă, sistemul de climatizare al aeroportului Henri Coandă a fost afectat de o avarie importantă.

A fost afectată, în special, zona de îmbarcare (“Finger”).

CN Aeroporturi București a luat măsurile care se impun atât pentru remedierea avariei, cât și pentru suplimentarea cu noi echipamente, ce vor fi instalate provizoriu în cel mai scurt timp.

În acest moment, sunt în curs de reamenajare și spațiile comerciale, care vor fi dotate cu sisteme de climatizare proprii.”, a transmis CN Aeroporturi București.

Terminalele de pasageri urmează să fie modernizate, potrivit CNAB, fapt care include și înlocuirea sistemului de climatizare, proces pentru care licitația se va încheia estimativ în luna iulie a acestui an.

În încheierea comunicatului CN Aeroporturi București, administratorul Aeroportului Henri Coandă, a transmis scuze pasagerilor: „CN Aeroporturi București cere scuze utilizatorilor terminalului de pasageri pentru disconfortul resimțit și îi asigură pe aceștia că va depune în continuare toate eforturile pentru asigurarea permanentă a confortului și siguranței lor”.

CITEȘTE ȘI

Cookies