S-a stabilit viteza cu care circula mașina de poliție pe Bd. Laminorului când a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni

03 mai 2022
2055 Afișari
S-a stabilit viteza cu care circula mașina de poliție pe Bd. Laminorului când a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni

Marți, 3 mai, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost prezentată expertiza tehnică de circulație în cazul Raisei, fetița lovită mortal pe trecerea de pietoni, în urmă cu patru luni, de un agent de poliție. Potrivit raportului inițial al Poliției, agentul „nu a acordat prioritate de trecere pietonilor”, nu era în misiune în momentul producerii accidentului și circula cu viteză.

Constantin Popescu, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, fetița de 11 ani, în luna ianuarie, circula pe bulevardul Laminorului din București cu viteza de 88 km/h, arată raportul final, întocmit de expertul specializat în circulația rutieră, transmite Libertatea. Viteza stabilită oficial se află în jurul celei aproximate la momentul producerii accidentului, de anchetatori, care o estimau la 80 km/h.

„Raport final. Polițistul Popescu a circulat cu 88 km/h atunci când a accidentat fetițele pe trecerea de pietoni. Neatenția, ignorarea semnelor de circulație și viteza excesivă, toate cuprinse în culpa polițistului. Se mai arată că mașina MAI era corespunzătoare din punct de vedere tehnic”, a afimat Adrian Cuculis, avocatul care reprezintă familia fetiței ucise.

Accident cumplit, suspectat de mușamalizare

Accidentul a avut loc pe 13 ianuarie, pe bulevardul Laminorului din Sectorul 1 din București.

O mașină de poliție a lovit atunci două fete de 11 ani pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, iar Maria a fost rănită și a avut nevoie de o operație la piciorul drept.

Constantin Popescu, polițistul care se afla la volan, în vârstă de 30 de ani a fost cercetat inițial sub control judiciar pentru ucidere din culpă și nu a fost reținut.

Pe 9 februarie, avocatul Adrian Cuculis a declarat pentru Libertatea că s-ar putea ca polițistul Constantin Popescu, cel care a lovit-o mortal pe Raisa, să scape cu închisoare cu suspendare.

Pe 21 februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care instrumentează dosarul accidentului, au transmis că proba cu testul poligraf pentru polițist nu a fost acceptată. Pe 6 aprilie, polițistul a scăpat de controlul judiciar.

Articole relaționate:

Cookies