ȘTIRI

S-a stabilit traseul pentru manifestația anti-RMGC de duminică – a 9-a „duminică în familie”

Iată cum sună invitația la evenimentul creat de Uniți Salvăm pe pagina de Facebook: 

„Duminică 27 octombrie continuăm protestul, solidari cu moții din Roșia Montană și cu sătenii din Pungești (vezi aici proclamațile lor – http://bit.ly/campeni + http://bit.ly/pungesti). Politicienii trag de timp, noi rezistăm pentru că știm că lupta va fi lungă. Săptămâna trecută am aflat parlamentarii au prelungit mandatul Comisiei cu încă o lună (http://bit.ly/19SYjWi), ceea ce înseamnă că vor să ne mai țină în stradă până vine frigul sau ne plictisim.

▬ TRASEU:
Ne vedem la 16:00 în Piața Universității, iar după 17:00 plecăm spre Guvern via Romană http://bit.ly/1afmAYQ

NU CEDĂM! NU CAPITULĂM!

▬ CE VREM
Nu ne place cianura deloc, darămite în combinație cu un caz de corupție sistemică. Vrem ca parlamentarii să respingă proiectului de lege prin vot la vedere, nu secret. Apoi să interzică mineritul pe bază de cianură în România. Vrem respingerea urgentă a acordului de mediu. De asemenea, suntem solidari cu sătenii din Pungești, care cer interzicerea prin lege a fracturării hidraulice.

Vrem demisii, gata cu mascarada. Daniel Barbu, ai negat valorea de patrimoniu a Roșiei Montane, dar experți independenți din afară te contrazic. Vrem includerea Roșiei în patrimoniul UNESCO. A apărut raportul arheologic pe care îl secretizai – http://bit.ly/1a2Ey4E. Rușine, dă-ți demisia ACUM!

Victor Ponta, Dan Șova, Rovana Plumb, Gheorghe Duțu (ANRM) – ne-ați ignorat destul. Trebuie să demisionați. Veți avea astfel mai multă liniște pentru a sta la dispoziția organelor de anchetă.

Credem în domnia legii în România. Ieșim din casă pentru că ne pasă.

▬ Reguli de bun simț pentru un protest reușit
Nu tolerăm extremiștii pentru că nu ne atrag extremele. Nu tolerăm violența pentru că nu suntem violenți și vrem să păstrăm spiritul pașnic al protestelor. Ca și până acum, orice subgrup este binevenit cât timp manifestează pasnic pentru cauză. Provocatorii nu vor fi nici ei tolerați – dacă simțim că se întâmplă ceva nelalocul lui vom face un gest simbolic simplu dar cu impact – ne așezăm cu toții jos.”

Citește și Jandarmii înăspresc măsurile de ordine în cazul protestelor spontane 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button