S-a „spart” gașca. 14 membri ai unei grupări de trafic de cocaină și heroină din București au fost trimiși în judecată

20 aug. 2022
4852 afișări
S-a „spart” gașca. 14 membri ai unei grupări de trafic de cocaină și heroină din București au fost trimiși în judecată
S-a „spart” gașca. 14 membri ai unei grupări de trafic de cocaină și heroină din București au fost trimiși în judecată. Sursa foto: Unsplash

Un grup infracțional organizat care se ocupa cu traficul de cocaină și heroină în București a fost demascat de autorități iar procurorii DIICOT au trimis în judecată 14 persoane, 12 dintre acestea fiind puse în stare de arest preventiv, pentru traficarea de droguri de mare risc în formă continuată.

Autoritățile au descoperit în București un grup organizat infracțional care se ocupa cu traficarea de droguri de mare risc, mai exact heroină și cocaină. Potrivit anchetei derulate de DIICOT, grupul a acționat în perioada septembrie 2021 – martie 2022. De asemenea, din anchetă a reieșit că toată activitatea era orchestrată de liderul grupului, fiecare membru având roluri bine stabilite, iar fiecare mișcare fiind premeditată și coordonată de superiori. Mai mult, grupul funcționa în așa fel încât în cazul unui flagrant doar cel prins de autorități să răspundă penal.

S-a „spart” gașca. O grupare care trafica heroină și cocaină în București a fost prinsă de autorități

De cumpărarea drogurilor se ocupa liderul grupării, care apoi le prelua și le depozita la casele altor coinculpați din dosar. De acolo, alți membri ai grupării aveau sarcina de a prelua drogurile la rândul lor și de a le porționa și ambala pentru a le pune spre vânzare. De vânzare de ocupau alți inculpați, care apoi trimiteau toate sumele de bani către liderul grupării, care apoi împărțea sumele câștigate, potrivit DIICOT.

„Distinct de activitatea infracţională desfăşurată în cadrul grupului organizat, se situează şi alte activităţi infracţionale, reţinute în sarcina a cinci dintre inculpaţi şi anume punerea cu ştiinţă la dispoziţia consumatorilor de droguri a uneia dintre camerele imobilului său situat în Bucureşti în vederea consumului de droguri precum şi deţinerea fără drept, în vederea consumului propriu, a unor cantităţi de cocaină şi heroină”, a mai transmis instituția.

Nu în ultimul rând, au fost reținute 163 de acte materiale, în modalitatea cumpărării, transportului, depozitării, vânzării, porționării deținerii și punerii în vânzare în funcție de rolul deținut de fiecare inculpat din cadrul grupului.

Dosarul a fost instrumentat împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti și a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

CITEȘTE ȘI

BREAKING | Un polițist din Buftea a fost lovit de un motociclist și a ajuns la spital cu răni grave

Program pașapoarte 2022. Programul se schimbă în București și în alte județe

Tone de deșeuri de-a valma, plus transporturi ilegale de gunoaie în Sintești, Ilfov. Garda de Mediu a fost în control | FOTO

Cookies