S-a semnat acordul. Noul aeroport din sudul Bucureștiului va fi operațional în 2024

22 feb. 2021
3964 Afișari
S-a semnat acordul. Noul aeroport din sudul Bucureștiului va fi operațional în 2024

Noul aeroport din sudul Bucureștiului va fi operațional în 2024, conform unui anunț făcut de dezvoltatorul privat care se ocupă de acest proiect.

Compania românească South Development Group (SDG) a anunțat că noul aeroport din sudul Bucureștiului va fi operațional în 2024 în urma semnării unui acord cu Trillium Fund pentru dezvoltarea acestuia.

Potrivit dezvoltatorului, acordul pentru construirea aeroportului Constantin Brâncuși a fost semnat recent cu fondul Trillium, parte companiile Surbana Jurong Capital (Singapore), Mitsubishi Corporation (Japonia) și Changi Airport International (Singapore), conform boardingpass.ro.

Aeroportul ar urma să fie deschis în 2024 pentru zboruri și operațiuni cargo. La scurt timp după acesta va fi deschis și pentru traficul de pasageri, urmând să includă spații de entertainment, centru medical și zonă rezidențială.

Acesta va fi dezvoltat pe o suprafață de 800 de hectare în trei faze. După finalizarea primei faze, capacitatea acestuia va fi de 10 – 12 milioane de pasageri anual, iar după finalizarea următoarei faze de construcție capacitatea se va dubla.

Pista principală va avea o lungime de 4000m, iar cea secundară de 2500m cu posibilitatea de a fi extinsă.

Între timp, s-a terminat de modernizat pista de la Aeroportul Otopeni, după mai bine de 20 de ani.

Estimarea medie a Airports Council International (ACI Europe) pentru traficul din aeroporturile bucureştene în 2021 este undeva la 7,5 milioane de pasageri, însă prognoza pesimistă pe care nu ne-o dorim este de 5,5 milioane de pasageri, potrivit noului director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Cosmin Peşteşan.

Cookies