ȘTIRI

S-a schimbat schimbarea. Metrorex a reluat circulația trenurilor de metrou de vineri seară, de la 22.00

Ziua de vineri pare să fi fost destinată protestului de la metrou. Sindicaliștii au vrut să arate ce înseamnă să oprești pentru o zi traficul metroului din Capitală. Autoritățile și Guvernul le-au sărit în cap, ca apoi să se apuce de discuții. Într-un final, circulația metroului trebuia reluată sâmbătă dimineață. Totuși, metroul a pornit, târziu în noapte, de la ora 22.00, pentru o oră, în condițiile în care există deja în vigoare interdicția de a nu ieși din casă după ora zece seara.

Ce zi subterană am avut astăzi. Aproape că mi-a fost dor să merg cu metroul după ce am văzut câtă vâlvă a făcut protestul de la metrou.

Compania Metrorex a anunţat, vineri seară, că a fost reluată, la ora 22.00, circulaţia trenurilor de metrou „în siguranţă şi conform graficelor obişnuite pe toate magistralele”.

Anunțul Metrorex privind reluarea circulației trenurilor

„Protestul spontan de la metrou a fost suspendat. Astfel, informăm publicul călător, că astăzi, 26.03.2021, începând cu ora 22:00, circulaţia trenurilor de metrou va fi reluată în siguranţă şi conform graficelor obişnuite pe toate magistralele. Dorim pe această cale să prezentăm încă o dată scuze bucureştenilor pentru situaţia întâmpinată la transportul public subteran şi le mulţumim pentru înţelegere”, au transmis reprezentanţii Metrorex, puţin după ora 22.00.

„Sunt proceduri care trebuie puse în aplicare, punerea sub tensiune, apoi trebuie să meargă un tren gol care să verifice că totul e în regulă pe linie şi de aceea a durat câteva ore până la reluarea circulaţiei”, a transmis ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, într-o intervenţie telefonică vineri seară, la Digi 24.

Anterior, Prefectura Capitalei a anunţat că, în urma discuţiilor de vineri cu reprezentanţii sindicatelor la metrou, a fost convenită reluarea activităţii la metrou. Un reprezentant al sindicatului liber metrou a afirmat că circulaţia va reîncepe de sâmbătă, deoarece pentru o jumătate de oră nu are rost să mai fie consumată energie pentru a efectua verificări înainte de repunerea în circulaţie. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că reluarea circulaţiei se va face sâmbătă dimineaţă întrucât este nevoie de câteva ore pentru restabilirea circuitelor. „Înţeleg că tehnic nu este posibil, oamenii vor ieşi în această seară”, a afirmat el.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button