ARHIVA B365

S-a schimbat proiectul Pasajului de la Charles de Gaulle: în tunel se va intra de pe mijlocul bulevardului

Noul proiect pentru Planul de Urbanism Zonal al Pasajului de la Charles de Gaulle a fost elaborat de arhitectul Dorin Ștefan, care este şi membru al Comisiei de Urbanism a oraşului. Totuşi, proiectul său a fost criticat de mulţi dintre colegii arhitecţi, deoarece ar strica din punct de vedere arhitctural zona de nord a oraşului, pentru a acomoda traficul intens.

„Nu se dovedeşte gradul de sustenabilitate al acestui proiect. O rampă de pasaj pe Bulevardului Aviatorilor cred că l-ar distruge. Nu sunt de acord cu acest proiect”, a spus arhitectul Tiberiu Florescu.

„Acest pasaj e inoportun. Traficul nu mi se pare o problemă în această zonă. Zona de nord este printre cele mai frumoase din Bucureşti şi nu văd de ce ar trebui să o stricăm prin acest pasaj”, a spus şi Casandra Roşu, membră în Comisia de Urbanism.

Conform noului proiect, intrarea în pasaj nu se va mai face de pe bretelele laterale ale Bulevardului Aviatorilor, ci pe centru, pe câte o bandă pe sens cu o lăţime de 5 metri. În lateralele intrării în pasaj vor rămâne câte două benzi pe sens, cu o lăţime de trei metri fiecare. Unii arhitecţi din comisie au obiectat asupra faptului că proiectul nu este realizabil în noua formulă decât dacă se va renunţa la o parte din spaţiul verde.

Comisia de urbanism nu a avizat proiectul, iar decizia finală îi va aparţine arhitectului-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

Lucrările la pasaj ar trebui să înceapă la sfârşitul acestui an, având în vedere că lucrarea a fost deja atribuită de Primăria Capitalei unei asocieri formate din SC ROMSTRADE SRL – SC METROUL SA, care va primi 42,2 milioane de euro pentru proiectarea şi construirea pasajului rutier de la Piaţa Charles de Gaulle.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button