BAZAR

S-A SCHIMBAT ORA. Azi-noapte s-a trecut la ORA DE VARĂ 2014

S-a schimbat ora, trecându-se la ora de vară 2014. Astăzi va fi cea mai scurtă zi din an, cu doar 23 de ore. 

TRECEREA LA ORA DE VARĂ îşi lasă amprenta asupra organismului uman şi poate influenţa sănătatea, potrivit unor studii efectuate de cercetători. 

S-A SCHIMBAT ORA – 1. ORA DE VARĂ 2014 îţi dă peste cap toată rutina zilnică care te ajuta să fii mai organizat.

2. ORA DE VARĂ 2014 perturbă ceasul biologic

Se pare că organismul uman nu se poate adapta acestei treceri la ora de vară şi ne influenţează ceasul biologic, potrivit unui studiu semnalat în publicaţia Current Biology. Acest efect este mai accentuat în cazul persoanelor care obişnuiesc să se trezească foarte devreme dimineaţa, avertizează specialiştii de la Universitatea Ludwig-Maximilians din Munchen.

S-A SCHIMBAT ORA- 3. ORA DE VARĂ 2014 creşte riscul de infarct cu 10%

Trecerea la ora de vară ne afectează sănătatea inimii. Potrivit unui studiu apărut in publicaţia New England Journal of Medicine şi realizat de specialiştii de la Institutul Karolinska din Suedia, această schimbare creşte riscul de infarct miocardic, în special în săptămâna de după schimbarea orei.

4. ORA DE VARĂ 2014 creşte rata sinuciderilor la bărbaţi

Un studiu apărut în publicaţia Sleep and Biological Rhythms arată că riscul bărbaţilor de a se sinucide la câteva săptămâni după trecerea la ora de vară este mai mare decât în restul anului.

S-A SCHIMBAT ORA- 5. ORA DE VARĂ 2014 creşte nivelul de stres şi cauzează tulburări de somn

Într-un studiu publicat în revista Science, cercetătorii de la Spitalul Barnes Jewish din St. Louis au descoperit o legătură între lipsa de somn şi sănătatea mentală. De aici, cercetările au continuat şi au scos la iveală creşterea nivelului de stres în condiţiile în care pierzi o oră de somn, continuând cu dificultăţile de concentrare şi învăţare cu care ne confruntăm la serviciu/şcoală.

ORA DE VARĂ 2014. Vezi: Cum va fi afectat mersul trenurilor de trecerea la ORA DE VARĂ

S-A SCHIMBAT ORA


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button