S-a schimbat metoda de acordare a burselor de merit din Sectorul 6. Ciucu spune care sunt noile criterii

01 iul. 2021
167 Afișari
S-a schimbat metoda de acordare a burselor de merit din Sectorul 6. Ciucu spune care sunt noile criterii

S-a schimbat metoda de acordare a burselor de merit din Sectorul 6. Ciprian Ciucu spune că, mai exact, au fost scoase pragurile de acordare a burselor care denaturau evaluarea și a fost introdusă competiția reală.

Metoda de acordare a burselor de merit din Sectorul 6 s-a schimbat. Primarul Ciprian Ciucu a declarat că au fost scoase pragurile de acordare a burselor care denaturau evaluarea și a fost introdusă competiția reală.

Se schimbă metoda de acordare a burselor de merit din Sectorul 6

Edilul a dat un exemplu concret și spune că aceste praguri aveau ca efect negativ vânătoarea de note, iar uneori chiar părinții puneau presiune pe profesori pentru acordarea notelor cât mai mari elevilor.

De bursele de merit mărite vor beneficia primii 10% din elevii care învață cel mai bine. 500 de lei este bursa primită de elevi.

Recomandăm și: “Perle BAC” – dați search pe google și-o să vedeți bogăție. Well, problema nu prea e a copiilor, ci a noastră, a adulților

Edilul Sectorului 6 a ținut să sublinieze faptul că elevii sunt în competiție doar cu cei din școala lor, pe nivelul lor de învățământ.

„Vor primi burse mărite primii 10% din elevi în ordinea descrescătoare a mediilor pe fiecare NIVEL de clasă din fiecare unitate de învățământ.”, a declarat Ciprian Ciucu pe Facebook.

Ciucu, despre burse: „Așa este cel mai corect”

Pentru a clarifica situația, Ciucu a oferit un exemplu: elevii claselor a V-a sunt în competiție tot cu cei de clasa a V-a, din aceeași școală, din același mediu de educație. „Pentru că așa este cel mai corect”, a adăugat primarul Sectorului 6.

Totodată, elevii cu mediile de peste 8,50, vor primii burse în valoare de 100 de lei pe lună. De asemenea, au fost mărite și bursele de excelență pentru elevii Sectorului 6:

  • locul I – 7000 lei/olimpic/an,
  • locul II – 5500 lei/olimpic/an;
  • locul III – 4000 lei/olimpic/an;
  • mențiune – 3000 lei/olimpic/an.

Ciprian Ciucu declară că a fost scoasă „bursa primarului” (așa cum era numită de fosta administrație), pentru elevii cu media 10. Motivele pentru care edilul a decis acest lucru:

„(1) nu are nicio logică ca un elev cu media 9.95 să nu fie recompensat în raport cu unul cu media 10;
(2) în noua logică, deja bursa este mărită iar cei cu astfel de medii vor fi recompensați pentru munca lor;
(3) putem vorbi despre “bursa primarului” atunci când primarul o virează din contul lui personal, ceea ce nu a fost cazul..”, spune primarul Sectorului 6.

Nu este și nu există un sistem perfect, dar este mult mai corect, spune Ciprian Ciucu.

Absolut toate bursele vor fi livrate săptămâna viitoare, a conchis primarul.

Sursă foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Cookies