S-a redeschis circulația pe ambele sensuri în Pasajul Unirii | Ce transmite post-incendiu Daniel Băluță: Sistemele de siguranță și-au dovedit utilitatea

20 oct. 2022
372 Afișari
S-a redeschis circulația pe ambele sensuri în Pasajul Unirii | Ce transmite post-incendiu Daniel Băluță: Sistemele de siguranță și-au dovedit utilitatea
FOTO: Primăria sectorului 4

Circulaţia rutieră s-a redeschis în Pasajul Unirii joi dimineață, de la ora 5.30, pe sensul de mers Universitate – Bulevardul Dimitrie Cantemir, unde o maşină a luat foc în mers, marţi, în interior.

În cele 2 zile în care circulația rutieră a fost sistată pe acest sens, echipele de specialiști au intervenit pentru înlocuirea elementelor avariate.

Incendiul în care a ars complet un autoturism a testat, ”fără voia noastră”, sistemele de alertare, de detecție și desfumare, care s-au dovedit eficiente, s-au activat automat, transmite într-un mesaj Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

El mai spune că incidentul de marți demonstrează că investiția în reabilitarea pasajului a fost necesară și că specialiștii au anticipat corect necesitatea și utilitatea dotărilor.

”În urmă cu șase luni, în Pasajul Unirii nu exista nimic din toate aceste sisteme de siguranță, iar un incident similar celui petrecut ieri ar fi putut genera o situație diferită.”, a scris Băluță pe pagina de Facebook.

Un autoturism, în care se aflau trei adulți și un copil, a luat foc în mers, marți dimineață în jurul orei 9.30, în momentul în care traversa Pasajul Unirii în direcția Bulevardului Dimitrie Cantemir.

Pentru stingerea incendiului au intervenit cu opt mașini de pompieri, iar cinci echipaje de ajutor SMURD au fost aduse pentru evacuarea persoanelor din aproximativ 100 de autoturisme care se aflau în acel moment în interiorul pasajului subteran.

De la redeschiderea din 5 septembrie, după ce a fost reabilitat de administrația Sectorului 4, Pasajul Unirii a fost supus mai multor incidente de trafic, mare majoritate care aveau legătură cu vehicule care depășeau limita de gabarit de 3,5 m, și au existat controverse legate de modificarea înălțimii tunelului, fără a fi elucidate.

Îți mai recomandăm și:

Cookies