S-a redeschis cea mai veche cafenea din București. Odinioară, aici și-au băut cafeaua Eminescu și Caragiale

06 nov. 2022
48335 Afișari
S-a redeschis cea mai veche cafenea din București. Odinioară, aici și-au băut cafeaua Eminescu și Caragiale
S-a redeschis cea mai veche cafenea din București. Odinioară, aici și-au băut cafeaua Eminescu și Caragiale. Sursa foto: Facebook/ Sensio Concept

Cafeneaua Veche 9 este cea mai veche cafenea din București. Aceasta a fost redeschisă la data de 4 noiembrie 2022, în Centrul Vechi, într-o clădire istorică atestată în anul 1812.

Cea mai veche cafenea din București s-a redeschis

O clădire istorică din inima orașului găzduiește cea mai veche cafenea din București. Cafeneaua Veche a fost renovată și redeschisă pentru public. Locul este un profund, integrat în povestea, cultura și arta Bucureștiului, potrivit editiadedimineata.ro.

Unde anume se află Cafeneaua Veche: Strada Covaci, numărul 16, chiar în fața pieței Sfântul Anton din Centrul Vechi al Capitalei.

Cafeneaua Veche 9 se află în Centrul Istoric al Bucureștiului. Sursa foto: Facebook/ Cafeneaua Veche 9
Cafeneaua Veche 9 se află în Centrul Istoric al Bucureștiului. Sursa foto: Facebook/ Cafeneaua Veche 9

Aici și-au băut cafeaua Eminescu și Caragiale

Facem un mic exercițiu de imaginație. Intrăm în cafenea, ne comandăm o cafea și în locație observăm nume importane ale elitei din acea perioadă.

Odinioară, cafeneaua găzduia personalități importante precum Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale sau chiar Regele Carol al II-lea.

După anul 1990, cea mai veche cafenea din Capitală și-a tot schimbat proprietarii, având momente bune și mai puțin bune.

Ce au declarat proprietarii din prezent despre moștenirea locului:

„Suntem bucuroși să primim oaspeți de toate vârstele, cu pasiuni și valori diferite, într-un mediu în care arta culinară se îmbină perfect cu savoarea unei cafele 100% arabica, dar mai ales cu serile de teatru și spectacole ce învie atmosfera cinelor și accentuează notele de cultură ale acestui loc”, transmit proprietarii, potrivit sursei citate.

Întreaga poveste a celei mai vechi cafenele din București, aici, pe editiadedimineata.ro.

Cookies