BAZAR

S-a prelungit programul Centrului de închirieri de biciclete din Parcul Herăstrău

Astfel, începând de marți, 06 august 2013, acest centru este deschis publicului în fiecare zi, între orele 10:00 – 20:30. Până în prezent, centrul de închiriere a bicicletelor din Parcul Herăstrău a fost deschis în cursul săptămânii până la orele 18:00, iar în weekend până la orele 19:00.

Centrul „La Pedale” din Parcul Kiseleff va fi în continuare deschis de luni până vineri în intervalul orar 10:00-18:00, iar sâmbătă și duminică de la 10:00 la 19:00.

În acest an s-a înregistrat, până în prezent, un număr record de bucureşteni – peste 20.000 – care au pedalat gratuit una dintre bicicletele puse la dispoziţia lor în cadrul acestui program.

Încă din 2008, în perioada aprilie – noiembrie, locuitorii Capitalei pot face plimbări gratuite cu bicicleta în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România – amenajat de Primăria Sectorului 1 și Asociația Green Gate.

Începători sau experimentați, tineri sau vârstnici, locuitorii Capitalei pot închiria gratuit doar pe baza buletinului de identitate și a unui contract de dare în folosință una dintre cele 500 de biciclete verzi disponibile în total la cele două Centre „La Pedale”. Cei dornici să facă o plimbare trebuie să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent și să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcționare.

„Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizaţiei urbane europene din secolul XXI. În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. De aceea, apelează într-un număr cât mai mare la acest mijloc de transport sănătos, curat şi – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluţii europene la traficul din ce în ce mai sufocant din Bucureşti. Ne urcăm pe bicicletă (şi) pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa”, afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Bicicletele sunt disponibile în trei modele – pentru copii, adolescenţi și adulți – și pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor Kiseleff și Herăstrău.

Proiectul „La Pedale” este parte a unei acțiuni demarate de Primăria Sectorului 1 care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraș după un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button