S-a prelungit perioada de acordare a bonificaţiei pentru plata anticipată a taxelor, la Sectorul 4 şi Sectorul 1

de:
30 mart. 2012
S-a prelungit perioada de acordare a bonificaţiei pentru plata anticipată a taxelor, la Sectorul 4 şi Sectorul 1

Programul cu publicul va fi prelungit în această zi până la orele 18.30, la toate cele trei sedii ale Direcţiei, situate în str. Niţu Vasile nr. 50-54, şos. Olteniţei nr.37-39 şi Calea Şerban Vodă nr. 43.

Reamintim contribuabililor din Sectorul 4 că, pentru a-şi achita datoriile către Bugetul Local, mai au la dispoziţie, pe lângă plata directă la casierii, şi următoarele modalităţi: prin POS, trezorerie, on-line, mandat poştal, cât şi prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro.

Accesarea acestei secţiuni presupune cunoaşterea de către petent a sumei pe care o are de plată, precum şi ce reprezintă.

Pentru rapiditate şi siguranţă în operarea plăţilor, cât şi pentru vizualizarea de către contribuabil a sumei pe care trebuie să o plătească, simultan cu efectuarea plăţii, operaţiunea se poate face rapid şi eficient direct de pe site-ul www.dgitl4.ro, accesând secţiunea Plata on-line.

Sectorul 1

Contribuabilii din Sectorul 1 mai au la dispoziţie doar două zile pentru a beneficia de bonificaţia de 10% la plata integrală a taxelor şi impozitelor locale.

Primăria Sectorului 1 a prelungit până luni, 2 aprilie 2012, inclusiv, perioada de acordare a bonificaţiei de 10% prevăzută pentru plata integrală a impozitului pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport.

În plus, casieriile Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale (DGITL) Sector 1 şi-au extins programul de lucru cu publicul pentru ca cetăţenii din această zonă administrativă să poată beneficia de această reducere.

Astfel, pentru centrele din Str. Biserica Amzei nr. 21-23, Calea Griviţei nr. 208 şi Str. Pajurei nr. 13, programul de lucru cu publicul este următorul:

Sâmbătă, 31 martie 2012 – 09.00-14.00

Luni, 2 aprilie 2012 – 08.30-18.30

Pentru casieria din incinta Primăriei Sectorului 1 (Șos. Bucureşti-Ploieşti nr. 9-13), programul de lucru cu publicul este următorul:

Luni, 2 aprilie – 08.30-16.30

Până în prezent, şi-au achitat impozitele şi taxele datorate bugetului local al Sectorului 1 peste 96.000 de contribuabili persoane fizice (60% din total) şi un număr de aproximativ 8500 contribuabili persoane juridice (50% din total).

În cazul în care impozitele şi taxele locale, aferente anului fiscal 2012, nu sunt plătite anticipat, nu se mai acordă bonificaţia de 10%, obligaţiile fiscale putând fi plătite în două tranşe egale, la termenele scadente, respectiv 31.03.2012 şi 30.09.2012.

Pentru a limita timpul pe care contribuabilii trebuie să îl piardă cu achitarea taxelor şi impozitelor locale, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziţia acestora o paletă largă de modalităţi de plată: plata electronică (prin internet banking), plata cu numerar, plata cu cardul, plata prin ordin de plată sau plata prin mandat poştal.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea „Lista conturi IBAN”.

Bucureştenii din Sectorul 1 care doresc să achite cu numerar, pot face plata la unul din sediile instituţiei situate în: Str. Biserica Amzei nr. 21 – 23; Calea Griviţei nr. 208 – 210; Str. Pajurei nr. 13; Șos. Bucureşti-Ploieşti nr. 9-13 (în incinta Primăriei Sectorului 1).

Pentru plata cu cardul comisionul este zero, iar operaţiunea se poate face cu orice card – de debit sau credit – emis de către orice bancă. Plata se poate face total sau parţial, la fel ca în cazul în care se plăteşte cu numerar, şi nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacţiei. Pe lângă taxe şi impozite, cetăţenii îşi pot plăti şi amenzile contravenţionale, doar pe baza datelor din procesul verbal.

Se acceptă la plată următoarele tipuri de card, indiferent dacă sunt carduri emise de bănci româneşti sau bănci străine: Carduri ce poartă marca VISA – Visa Classic Card, Visa Premier Card (Golden Card), Visa Business Card; Carduri ce poartă marca Eurocard/Mastercard – Mass Card, Gold Card, Business Card, Signia Card.