ARHIVA B365

Bărbatul care a împușcat trei persoane în Militari şi rudele sale implicate, arestaţi preventiv

Mihai Chiriţă, bărbatul care a împuşcat trei persoane cu un pistol cu bile de cauciuc, sâmbătă seară, în afara unui hipermarket din cartierul bucureştean Militari, a fost arestat preventiv, potrivit unei decizii luate luni de Curtea de Apel Bucureşti, informează Mediafax.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

În acelaşi dosar, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis duminică şi propunerea procurorilor de arestare a tatălui şi a surorilor lui Chiriţă.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă CAB au început urmărirea penală faţă de Mihai Chiriţă, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz nelegal de armă neletală şi vătămare corporală gravă.

Rudele atacatorului, care a fugit de la locul faptei, au fost audiate sâmbătă noapte de poliţiştii Capitalei, fiind apoi conduse la Parchetul CAB, întrucât una dintre surori este avocat.

Surorile lui, Florentina- care este avocat şi Mariana Cristina, şi tatăl, Tomiţă Chiriţă, au fost puşi sub acuzare pentru ultraj contra bunelor moravuri, conform agenţiei de ştiri.

Cele două tinere nu au vrut să stea la coadă la magazin şi au solicitat ajutorul unor rude, după ce au intrat în conflict cu alte persoane, sâmbătă seară, potrivit directorului adjunct al Poliţiei Capitalei Marius Mihai Voicu.

Ulterior, în afara supermarketului, fratele lor a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a început să tragă, rănind trei persoane, printre care o tânără de 23 de ani, care şi-a pierdut un ochi. De asemenea, doi bărbaţi au fost răniţi şi transportaţi la spital.

Conflictul a fost unul spontan, iar cei care au fost împuşcaţi au fost victime colaterale, potrivit anchetatorilor. Doi bărbaţi şi o femeie au fost împuşcaţi cu pistolul cu bile de cauciuc, fiind transportaţi la spital.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button