S-a mai descoperit o gafă a Ministerului Sănătății condus de Vlad Voiculescu: A publicat în Monitorul Oficial o listă cu 500 de medici cu tot cu numerele lor de telefon

19 apr. 2021
182 Afișari
S-a mai descoperit o gafă a Ministerului Sănătății condus de Vlad Voiculescu: A publicat în Monitorul Oficial o listă cu 500 de medici cu tot cu numerele lor de telefon

După debarcarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, în momentul în care toate documentele semnate de acesta au fost luate la puricat, a mai apărut o mare gafă, a publicat din greșeală în Monitorul Oficial o listă cu 500 de medici cu tot cu numerele lor de telefon. Ministrul interimar al Sănătății a anunțat că retrage ordinul și-l va trimite fără anexa în care apare lista cu medici.

Potrivit informațiilor, ai fi vorba despre un ordin publicat în Monitorul Oficial pe 13 aprilie, în care este actualizată lista experților medicali. Sunt medicii care fac parte din comisiile de malpraxis de la Colegiul Medicilor, atât la nivel central, cât și la nivel județean.

Date sensibile, publicate în Monitorul Oficial

Aceste date care au fost publicate în Monitorul Oficial cu tot cu numere de telefon și instituțiile în care își desfășoară activitatea. După ce ordinul a fost publicat, trei zile mai târziu, Ministerul Sănătății a fost notificat cu privire la încălcarea securității datelor cu caracter personal. În această situație sunt peste 500 de medici.

A fost declanșată și o anchetă internă la nivelul ministerului, pentru a vedea cum s-a ajuns în această situație.

Există și o explicație în această notificare. S-a considerat că lista este asumată în totalitatea datelor comunicate din partea organizațiilor profesionale. Asta înseamnă că așa au fost trimise de către Colegiul medicilor, iar Ministerul Sănătății nu a făcut nicio modificare.

Reacția lui Florin Cîțu

„Ne vom uita la toate documentele care au fost emise în ultima perioadă, pentru că deja avem două documente, sau trei, unele dintre ele date în afara cadrului legislativ. Înțeleg că avem o problemă cu documente publicate în Monitorul Oficial cu numere de telefon, ceea ce este o nebunie… Trebuie să vedem ce s-a întâmplat timp de 4 luni de zile cu aceste documente”, a declarat Florin Cîțu.

Acum, ministerul încearcă să retragă anexa cu numerele de telefon, iar ordinul să fie actualizat fără aceste informații. Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost demis la data de 14 aprilie de premierul Florin Cîțu.

Cookies