ȘTIRI

S-a lansat licitaţia pentru drumul de mare viteză București – Alexandria

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat luni licitaţia pentru drumul de mare viteză Bucureşti - Alexandria, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă a subliniat că noul model de caiet de sarcini redactat de CNAIR va lăsa libertate constructorului să facă ajustări tehnologice pe proiectul preliminar.

„S-a lansat licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Bucureşti – Alexandria. CNAIR a lansat azi licitaţia pentru unul dintre cele mai aşteptate proiecte din sudul ţării: drumul de mare viteză care va lega Bucureştiul de Alexandria. Drumul naţional actual DN6 este demult depăşit în termeni de capacitate, traficul fiind de zeci de mii de vehicule pe zi. În plus, ca toate drumurile noastre naţionale, străbate foarte multe localităţi”, a menţionat Drulă.

Ministrul s-a angajat să urmărească evoluţia proiectului până la darea în folosinţă a drumului.

„Licitaţia este bazată pe noul model de caiet de sarcini dezvoltat în iarnă de CNAIR. Din contract va rezulta un ‘preliminary design’, o documentaţie la un nivel de detaliu apropiat de un proiect tehnic, dar care totuşi va lăsa libertate constructorilor să vină cu soluţii inovatoare şi să facă ajustări tehnologice pe design. Ce vă promitem este că vom urmări cu profesionalism şi pasiune, ca pe toate celelalte proiecte, drumul acestei investiţii până la deschiderea pentru trafic”, a dat asigurări Cătălin Drulă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button