BAZAR

S-a INTERZIS fumatul în Teatrul Nottara, inclusiv în spectacole

Astfel, începând din această săptămână, fumatul este interzis în Teatrul Nottara, inclusiv în spectacole. În situaţiile în care scenariul nu poate fi adaptat, ţigările vor fi înlocuite cu unele electronice sau confecţionate din materiale incombustibile. De asemenea, se va renunţa şi la lumânări şi alte surse de foc deschis, apelându-se tot la variante electrice, informează biroul de presă al teatrului Nottara.

Conform sursei citate, Teatrul Nottara dispune de toate avizele necesare funcţionării, inclusiv avizul I.S.U. privind apărarea împotriva incendiillor, planul de intervenţie în caz de incendiu fiind întocmit şi avizat de I.S.U „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti.
O altă precizare importantă este faptul că imobilul beneficiază de un număr total de patru ieşiri, una (cea principală) pe Bulevardul Magheru şi trei pe Strada Jules Michelet, iar sălile au mai multe uşi largi, care se deschid spre exterior. Capacitatea sălilor este de 400 de locuri.
În plus, pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, la Teatrul Nottara sunt asigurate două posturi permanente de pompier servant (24 ore/24 ore) şi un post cadru tehnic de specialitate. De asemenea, teatrul este dotat cu detectoare de fum şi 65 de extinctoare.
Dintre măsurile pe care teatrul le-a luat şi până acum, amintim:
Respectarea numărului maxim de spectatori admis pentru fiecare sală;
Existenţa planurilor de evacuare pe fiecare etaj;
Marcarea prin semne luminoase a ieşirilor;
Menţinerea liberă a tuturor culoarelor de trecere, pentru a nu se bloca accesul în cazul necesităţii de evacuare rapidă;
Revizia tehnică lunară a echipamentelor ce deservesc sălile de spectacole.
În ceea ce priveşte încadrarea clădirii în care este situat teatrul la categoria I de risc seismic, Managerul Teatrul Nottara, Marinela Ţepuş, a solicitat în repetate rânduri efectuarea unei noi expertize a clădirii, pentru a clarifica definitiv care este starea imobilului, dar aceasta nu s-a efectuat până în prezent.
Conducerea teatrului asigură publicul că toate măsurile care pot fi luate de către conducerea instituţiei pentru a asigura siguranţa spectatorilor au fost luate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button