LA MINE-N CARTIER

S-a deschis SINGURUL TÂRG DE MIEI din Capitală, Piața Apărătorii Patriei. Cât costă mielul de Paște

TÂRGUL DE MIEI din PIAȚA APĂRĂTORII PATRIEI. În incinta Pieței Apărătorii Patriei, situată pe şos. Berceni nr. 183 B, a fost inaugurat luni, 30 martie, tradiționalul TÂRG DE MIEI din ajunul Sărbătorilor de Paște, organizat pentru cel de-al șaselea an consecutiv.

Târgul de Miei din Piața Apărătorii Patriei este singurul de acest gen de pe raza Capitalei, fiind autorizat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Târgul de Miei din Piața Apărătorii Patriei va funcţiona în perioada 30 martie – 11 aprilie, în intervalul 07:00 – 19:00.

Un kilogram de carne de miel ajunge la 25 de lei, prețurile rămânând la același nivel ca și în anul trecut. În prima zi, ciobanii au mai lăsat la preț și au vândut și cu 20 de lei kilogramul de carne de miel.

TÂRG DE MIEI PIAȚA APĂRĂTORII PATRIEI. „Suntem singurul abator specific acestor perioade și îl folosim nu doar în perioada Paștelui, ci întreg anul pentru cetățenii care vor să vină să sacrifice animalele în condiții igienice, cu asistență medicală, produsul finit să îndeplinească toate condițiile. În cursul anului funcționează aici și laboratorul de analize, chiar și un kilogram de carne de porc dacă-l cumperi poți să-i faci analize, să te duci cu siguranță acasă. Totodată, punem la dispoziţia cumpărătorilor Cântarul Cetăţeanului, pentru verificarea cantităţilor de carne achiziţionate de către cumpărători.

Chiar dacă stă în tradiție sacrificarea mielului, trebuie să ne gândim și la sănătate. Înainte nu existau asemenea condiții și ciobanii sacrificau miei la periferia Bucureștiului, pe lângă Grozăvești, unde era un adevărat măcel în perioada sărbătorilor. Am creat aceste condiții, dar și oamenii trebuie să înțeleagă că sănătatea este mai presus de orice. Să știți că de multe ori dacă poți lua produsul mai ieftin există un mare semn de întrebare. Mieii de la TÂRGUL DIN PIAȚA APĂRĂTORII PATRIEI sunt garantați de Direcția de Sănătate Publică și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor”, a declarat primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone la inaugurarea Târgului de Miei din Piața Apărătorii Patriei.

„În paralel, cu aportul Direcţiei Poliţie Locală Sector 4, în special acum, în preajma Sărbătorilor Pascale, vom continua şi chiar intensifica verificările în rândul agenţilor economici care comercializează produse alimentare, pentru a proteja dreptul cetăţenilor de a-şi achiziţiona produse proaspete necesare preparării Mesei Pascale, din unităţi care respectă normele igienico-sanitare”, a mai adăugat edilul Sectorului 4.

TÂRG DE MIEI PIAȚA APĂRĂTORII PATRIEI. Abatorul, singurul punct de sacrificare temporară din București, are o suprafaţă totală de 280 mp și este dotat cu o hală de asomare ultramodernă. Abatorul a fost igienizat, iar activitatea va fi supravegheată permanent de medici reprezentând A.N.S.V.S.A.

„Vin de vreo 6 ani la acest târg, sunt cioban din Mehedinți. În acest an am cam vreo 100-130 de miei de vânzare. Un miel ar costa în jur de 130-150 de lei”, a declarat pentru B365.ro Ion Orodel din Mehedinți.

Peste 50 de ciobani din zone precum Dobrogea, Sibiu, Dâmboviţa, Teleorman, Dolj, Mehedinți, Olt, cât şi din zone limitrofe ale Capitalei și-au anunțat deja prezența la TÂRGUL DE MIEI din PIAȚA APĂRĂTORII PATRIEI.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button