S-a deschis primul Centru de sprijin pentru persoane de varsta a treia din Capitală

de:
07 dec. 2010
0 Afișari
S-a deschis primul Centru de sprijin pentru persoane de varsta a treia din Capitală

„Prin înfiinţarea acestui centru am vrut ca bătrânii să aibă la dispoziţie un loc în care să-şi petreacă timpul liber, un loc unde să li se întindă o mână de ajutor. Sper să reuşim să-i sprijinim în aşa fel încât să se poată bucura cât mai mult de această perioadă, care, de multe ori, ajunge să fie ingrată din cauza lipsurilor sau a problemelor de sănătate”, a declarat primarul general, Sorin Oprescu, la deschiderea „Centrului de sprijin pentru persoane de vârsta a treia – Din grijă pentru bunicii noştri”.

Până acum 72 de persoane au beneficiat de serviciile centrului, aflat pe Șoseaua Ștefan cel Mare din Capitală. „În fiecare săptămână bătrânii vor putea participa la ore de gimnastică, vor fi organizate sesiuni de dezbateri pe diferite teme şi vor putea beneficia de consiliere juridică. Până în acest moment peste 70 de persoane au apelat deja la aceste servicii însă, lunar, sperăm să putem acorda sprijinul nostru pentru aproximativ 350 de bătrâni’’, a precizat Cosmina Simiean, şefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Persoanele vârstnice pot opta în cadrul centrului şi pentru diverse jocuri de societate (şah, table, rummy, etc) sau pentru excursii la diverse obiective turistice, culturale şi de agrement din capitală şi din ţară. În plus, pot frecventa şi „Școala bunicilor”, un program de training psihologic pentru bunici privind creşterea şi educarea nepoţilor.

Sorin Oprescu a anunţat că Primăria Capitalei intenţionează să deschidă astfel de centre în fiecare sector al Capitalei.

Cookies