S-a deschis Muzeul Fotbalului din București. Nicușor Dan: Va contribui la valorificarea potențialului turistic al Capitalei

26 oct. 2022
395 Afișari
S-a deschis Muzeul Fotbalului din București. Nicușor Dan: Va contribui la valorificarea potențialului turistic al Capitalei
S-a deschis Muzeul Fotbalului din București. Nicușor Dan: Va contribui la valorificarea potențialului turistic al Capitalei / Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a participat marți seară, 25 octombrie 2022, la inaugurarea primului muzeu din Europa de est ce este dedicat exclusiv fotbalului. Este vorba despre „Football Museum” din București.

Muzeul Fotbalului din București a fost inaugurat

„Football Museum Bucharest” este primul muzeu dedicat iubitului sport care se deschide în România. Acesta se află într-o clădire din Centrul Vechi al Bucureștiului și se întinde pe o suprafață de 1.500 de mp.

Muzeul a fost inaugurat marți, 25 octombrie 2022, cu toate că inițial acesta trebuia deschis în vara. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a participat la evenimentul de deschidere al acestuia.

Cred că Muzeul Fotbalului va contribui la valorificarea potențialului turistic al Capitalei și că va fi un punct de atracție pentru turiști. Muzeul va oferi publicului o experiență de interacțiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde, a declarat edilul Capitalei.

Vizitatorii pot admira atât colecții locale, cât și internaționale

Cei care vor vizita Muzeul Fotbalului din București vor putea vedea colecții impresionante, reprezentative atât pentru fotbalul din România, cât și pentru cel străin.

De asemenea, pe lângă expoziția propriu-zisă, Muzeul Fotbalului din București va avea și:

  • Spații de evenimente,
  • Bistro/football pub,
  • Cafenea,
  • Fan shop.

Fondatorii „Football Museum Bucharest” se așteaptă ca acesta să fie vizitat de circa 100.000 de persoane în primele 12 luni de la inaugurare. Sunt așteptați atât vizitatori români, cât și străini.

„Ne propunem ca Football Museum Bucharest să devină un hub pentru cei care împărtășesc pasiunea pentru acest sport, de la jucătorii de fotbal sau colecționari până la comunitățile de e-sports”, a declarat unul dintre cei doi fondatori ai muzeului, Bogdan Popescu, a începutul anului.

Finanțarea pentru realizarea primului muzeu dedicat exclusiv fotbalului din România a fost exclusiv privată. Amenajarea și deschiderea muzeului au costat 1,2 milioane de euro.

Cookies