S-a deschis „Grădina fermecată”, expoziție de fotografii în Grădina Botanică din București. Portretele de flori în forme și culori unice pot fi văzute până la finalul lunii iunie

20 apr. 2024
3075 afișări
S-a deschis „Grădina fermecată”, expoziție de fotografii în Grădina Botanică din București. Portretele de flori în forme și culori unice pot fi văzute până la finalul lunii iunie
S-a deschis „Grădina fermecată”, expoziție de fotografii în Grădina Botanică din București. Portretele de flori în forme și culori unice pot fi văzute până la finalul lunii iunie. Imagine simbol: wirestock/Freepik

În Grădina Botanică din București s-a deschis o expoziție de fotografii minunate: „Grădina fermecată”. Aceasta este realizată de fotograful Norbert Kopf, iar bucureștenii trebuie să știe că o pot vedea până la sfârșitul lunii iunie, zilnic.

„Grădina fermecată” din Grădina Botanică, București

Expoziția „Grădina fermecată” s-a deschis vineri, 19 aprilie 2024, în Grădina Botanică din București, în prezența fotografului Norbert Kopf.

Autorul a realizat toate aceste fotografii în perioada 2017 – 2021. Pentru că știe cum să folosească lumina în favoarea sa, fotograful îl ajută pe privitor să observe structuri minuscule, cum ar fi staminele.

Realizate între 2017 și 2021, fotografiile lui Norbert Kopf fac ca florile înfățișate să-și sporească atât frumusețea, cât și misterul. Maestru al jocului cu lumina, artistul ajută privitorul să deslușească structuri minuscule precum staminele, de exemplu. Dintr-un anumit unghi, acestea vor putea părea ca niște omuleți, adunați în grupuri colorate. Frumusețea aproape ireală a acestor flori supradimensionate stimulează imaginația, inclusiv cea olfactivă, sublimând astfel și parfumurile plantelor care decorează spațiile Grădinii Botanice din București, potrivit unui comunicat transmis de Forumul Cultural Austriac, citat de Agerpres.

Expoziția cu portrete de flori în forme și culori unice poate fi văzută până la data de 30 iunie, în fiecare zi, în intervalul orar 08:00 – 20:00, datorită parteneriatului între Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” București a Universității din București și Forumul Cultural Austriac.

Norbert Kopf s-a născut la Salzburg în anul 1961, are studii și activitate profesională ca funcționar bancar. De asemenea, este formator în domeniul creativității, dar și autor de cărți. A realizat mai multe proiecte în țări precum Elveția, Japonia, Germania și altele. Din anul 2013 este fotograf și grădinar liber profesionist. Fotograful trăiește și lucrează la Salzburg.

Vizitatorii vor avea ocazia să vadă trecerea anotimpurilor, splendoarea daliilor, lalelelor, cameliilor și calelor, prin ochii autorului fotografiilor.

Sursa foto: Facebook/ Forumul Cultural Austriac
Sursa foto: Facebook/ Forumul Cultural Austriac

Te-ar mai putea interesa și: Grădina Botanică din București, casa florilor din oraș. Istoria locului care adăpostește tot felul de specii de plante

Cookies