S-a deschis Festivalul Racilor la Bucureşti. Cum se mănâncă racii şi cât costă kilogramul. VIDEO

de:
20 sept. 2013
17 Afișari
S-a deschis Festivalul Racilor la Bucureşti. Cum se mănâncă racii şi cât costă kilogramul. VIDEO

„Am dat de singurul producător de raci din România şi aşa mi-a vebit ideea organizării unui festival al racilor. Eu personal, n-am mai mâncat raci de peste 20 de ani. Atunci era o specialitate de raci fierţi, cu usturoi şi bere alături de care îmi aduc aminte cu plăcere”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 4, primul client care s-a aşezat vineri la terasa care vinde exclusiv raci în Parcul Lumea Copiilor. 

Pentru o porţie de 500 de grame de raci fierţi, cu mujdei de usturoi şi lămâie alături, bucureştenii plătesc 35 de lei, cu acelaşi preţ fiind vândut şi kilogramul de raci cruzi. 

Cel care deţine afacerea susţine că a pregătit pentru Festivalul Racilor din Bucureşti circa 2-3 tone de raci. „Am crescătoria la Giurgiu. Sunt două bazine, unul de trei hectare şi unul de 40 de hectare. Sunt raci autohtoni de apă dulce – crayfish”, a menţionat pentru B365.RO administratorul societăţii Premiumraci, Paul Nicolau. Acesta spune că reţeta pe care o foloseşte este destul de simplă, racii fiind doar fierţi, însă secretul îl constituie câteva ingrediente aduse din America pentru asezonare. 

În viitor, Nicolau intenţionează să se înscrie în Cartea Recordurilor cu cea mai mare fiertură de raci. 

Pentru că este o mâncare ceva mai dificil de servit, mai ales pentru începători, organizatorii Festivalul Racilor au venit în întâmpinarea clienţilor cu un panou informativ despre modul în care se consumă crustaceele. 

Pe lângă raci, în cadrul târgului din Parcul Lumea Copiilor, bucureştenii pot savura şi din cea mai mare zacuscă gătită la ceaun în aer liber, pe care bucătarii încă o mai găteau vineri la prânz. 

Tot aici, vizitatorii pot cumpăra şi tot felul de alte bunătăţi tradiţionale de sezon, must, vin, dulceţuri şi gemuri, dar şi pastramă şi alte preparate la grătar. 

Cookies