S-a deschis Drumul Osiei din Militari, cel care leagă S6 de Chiajna. Pe aici se mergea doar cu cizme de cauciuc și bucureștenii îi spuneau „Drumul Oaselor”

25 mai 2024
27051 afișări
S-a deschis Drumul Osiei din Militari, cel care leagă S6 de Chiajna. Pe aici se mergea doar cu cizme de cauciuc și bucureștenii îi spuneau „Drumul Oaselor”
S-a deschis Drumul Osiei din Militari, cel care leagă S6 de Chiajna. Pe aici se mergea doar cu cizme de cauciuc și bucureștenii îi spuneau „Drumul Oaselor”. Sursa foto: PS6

Drumul Osiei din Militari s-a deschis în întregime. Al doilea tronson a fost inaugurat sâmbătă, 25 mai 2024. Acum, bucureștenii care locuiesc în zonă nu mai au nevoie de cizme de cauciuc când trec pe aici.

Strada a fost lărgită, are trotuare și piste de biciclete și respectă toate standardele de calitate, spune administrația locală.

Drumul Osiei din Militari, gata în totalitate

În toamna anului 2023 a fost inaugurat primul tronson din Drumul Osiei, lung de 600 de metri, iar sâmbătă, 25 mai 2024, a fost dată în folosință și a doua bucată rămasă, de aproape 300 de metri.

Sursa foto: PS6
Sursa foto: PS6

Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în 2023:

însă au fost blocate de o societate care a atacat exproprierile, pentru o bucată de doar 1,5 metri lățime, spune PS6.

După ce s-a rezolvat litigiul, în februarie 2024 au început lucrările la tronsonul doi și au fost finalizate după trei luni, azi.

În continuarea primului tronson, și această bucată de drum are câte o bandă pe sens, trotuare cu lățime variabilă (1,5 – 3 metri) și piste de biciclete pe ambele sensuri, late de câte 1,5 metri.

Sursa foto: PS6
Sursa foto: PS6

Înainte, când ploua, pietonii erau nevoiți să meargă pe aici cu cizme de cauciuc, printre mașinile care și ele își rupeau roțile în gropi. Drumul Osiei a fost numit „Drumul Oaselor”. Asta în ciuda faptului că era o stradă foarte circulată, foarte aglomerată.

Lucrările de aici au costat 20 de milioane de lei (inclusiv cu exproprierile). Șapte milioane de lei din această sumă provin din fonduri nerambursabile, asigurate prin programul guvernamental Anghel Saligny.

Urmează lucrări la alte două drumuri din S6

În curând vor începe lucrările la Drumul Roții și Drumul Belșugului, aflate tot în zonă.

Ne-a întârziat mult PMB la avize, certificate, autorizații. Pentru că nu vii doar și așterni asfalt, ai nevoie de soluții tehnice, să tragi țevi de utilități. Noi trebuia să fi început lucrările pe drumul Roții, dar din cauza întârzierii emiterii certificatului de urbanism de către PMB, tot stăm și așteptăm. Pentru Drumul Belșugului am pus bani în buget. Ambele sunt foarte avansate ca exproprieri, proiectare, soluții tehnice, mai puțin certificatele de urbanism, așteptăm să le emită PMB. Sper să ne apucăm anul acesta. Avem contractele, proiectarea, banii, așteptăm să ne apucăm, a transmis primarul Ciprian Ciucu.

Totodată, Valea Largă, aflată între Prelungirea Ghencea și Bulevardul Timișoara, va fi gata în această vară: este un drum expres construit de la 0, cu o lungime de 1,5 km, două benzi pe sens și multe spații verzi.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies