S-a deschis „Căsuța Veterinarului” în Sectorul 1, unde câinii fără stăpân vor fi tratați gratuit. Aici vor face practică sute de studenți de la Facultatea de Medicină Veterinară

17 mart. 2025
605 afișări
S-a deschis „Căsuța Veterinarului” în Sectorul 1, unde câinii fără stăpân vor fi tratați gratuit. Aici vor face practică sute de studenți de la Facultatea de Medicină Veterinară
S-a deschis „Căsuța Veterinarului” în Sectorul 1, unde câinii fără stăpân vor fi tratați gratuit. Aici vor face practică sute de studenți de la Facultatea de Medicină Veterinară | Sursa foto: Primăria Sectorului 1

Câinii fără stăpân vor fi tratați gratuit la „Căsuța Veterinarului”, un proiect în premieră în România, lansat de Primăria Sectorului 1 în colaborare cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), desfășurat la Centrul de Adopție Odăi. În același timp, aici vor fi formați și viitorii medici veterinari.

„Căsuța Veterinarului”, cabinetul unde câinii fără stăpân sunt tratați de studenți și profesori de la USAMV

Cabinetul „Căsuța Veterinarului”, amplasat într-o clădire anexă a centrului din Șoseaua Odăi nr. 3-5, dispune de aparatură medicală performantă. Aici vor fi consultați și tratați gratuit câinii fără stăpân, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Sectorului 1.

De asemenea, centrul veterinar devine un spațiu educațional practic pentru studenții Facultății de Medicină Veterinară din cadrul USAMV. Aceștia urmează să își perfecționeze abilitățile sub coordonarea directă a cadrelor didactice universitare.

Ne dorim ca primăria să fie un partener activ în asigurarea sănătății și bunăstării celor aproape 600 de câini aflați în grija noastră. Studenții, sub coordonarea profesorilor lor, vor efectua manopere medicale esențiale, oferindu-le câinilor îngrijire veterinară de calitate și facilitându-le procesul de adopție, a declarat George Tuță, primarul Sectorului 1.

Studenții vor realiza 33 de manopere veterinare pentru fiecare câine

În cadrul proiectului participă peste 300 de studenți, care vor efectua 33 de tipuri de manopere veterinare, precum screening medical, analize de sânge și alte intervenții specifice, toate acestea fiind înregistrate în RECS (Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân).

Astfel, fiecare persoană care adoptă un câine de la Centrul de Adopție Odăi va avea acces la istoricul medical complet al animalului.

Pentru studenți este o oportunitate esențială pentru că aici pot pune în practică cunoștințele într-un mediu real. Programul desfășurat aici este un exemplu concret de colaborare eficientă între administrația publică și mediul academic, a precizat Iuliana Ionașcu, decanul Facultății de Medicină Veterinară.

Câinii din adăpost vor beneficia și de un program de reabilitare comportamentală realizat în parteneriat cu Ringstar Club, pentru a le crește șansele de a fi adoptați.

Programul se va desfășura pe durata a 12 săptămâni. În acest timp, studenții vor veni în mod constant la Centrul de Adopție Odăi pentru a efectua manoperele veterinare.

Cei care doresc să adopte gratuit un cățel pot vizita Centrul de Adopție Odăi. Pentru programare, doritorii pot lua legătura cu Serviciul de Protecție a Animalelor și Naturii din cadrul Primăriei Sectorului 1, la adresa de e-mail protectiaanimalelor@primarias1.ro.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies