S-a deschis al doilea șantier pentru reabilitarea sistemului de termoficare din București. Nicușor Dan: Va fi primul obiectiv finalizat până la sfârșitul anului

18 iul. 2023
571 afișări
S-a deschis al doilea șantier pentru reabilitarea sistemului de termoficare din București. Nicușor Dan: Va fi primul obiectiv finalizat până la sfârșitul anului
S-a deschis al doilea șantier pentru reabilitarea sistemului de termoficare din București. Nicușor Dan: Va fi primul obiectiv finalizat până la sfârșitul anului | Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei a anunțat că s-a deschis cel de-al doilea șantier pentru reabilitarea sistemului de termoficare cu fonduri nerambursabile din POIM. Lucrările se desfășoară pe o stradă din Sectorul 6.

S-a deschis cel de-al doilea șantier pentru reabilitarea sistemului de termoficare din București

Primarul Nicușor Dan a transmis, pe pagina de Facebook, că s-a deschis cel de-al doilea șantier pentru reabilitarea unui tronson de conductă cu o lungime de 1,64 kilometri. Acesta se află pe Strada Apusului din Sectorul 6 al Capitalei. Lucrarea face parte din Obiectivul 25.

Edilul a mai spus că este singurul obiectiv care va fi gata și dat în exploatare până la sfârșitul acestui an dintre cele 25 care beneficiază de finanțare europeană, potrivit graficului de execuție.

Lucrările sunt executate de Asocierea S. C. Energomontaj S. A. (Lider) – S. C. Elsaco Electronic S. R. L. (Asociat) – Sicor S. R. L. (Asociat) – IPCT Instalații S. R. L. (Asociat). Valoarea de execuție, potrivit autorizației, este de 6.384.234,56 lei.

Iată ce mai spune primarul:

În total, Primăria Capitalei va moderniza 210 km rețea de termoficare, cu o valoare de 260 de milioane de euro, din care 200 de milioane euro fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

De asemenea, Compania Termoenergetica a deschis șantiere în mai multe cartiere din sectoarele 1, 2, 4, 5 și 6 din Capitală pentru a realiza lucrări de înlocuire a conductelor, de modernizare și de reparații.

Lucrările se realizează pentru ca locuitorii din aceste zone să nu mai fie afectați de lipsa apei calde și a căldurii odată cu venirea anotimpurilor reci.

Peste 500 de blocuri au rămas fără apă caldă de luni

Începând de luni, 17 iulie, peste 500 de blocuri din București au rămas fără apă caldă. Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat că se efectuează lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei primare, în mai multe zone din sectoarele 1, 2, 4, 5 și 6 din București.

Din acest motiv, bucureștenii vor fi nevoiți să-și facă dușuri reci în următoarea perioadă.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies