„S-a defectat mașina de făcut gheață!“ Replica pe care niciun patron de terasă nu vrea să o audă vara! (P)

21 iun. 2022
131 Afișari
„S-a defectat mașina de făcut gheață!“ Replica pe care niciun patron de terasă nu vrea să o audă vara! (P)
„S-a defectat mașina de făcut gheață!“ Replica pe care niciun patron de terasă nu vrea să o audă vara!

Pe durata verii, obiceiurile de consum ale românilor se schimbă considerabil, sub influența vremii călduroase. Prin urmare, sunt comandate cantități impresionante de cocktailuri, de frappé-uri sau chiar de sucuri sau pahare de apă însoțite de cuburi sau fulgi de gheață.

Datorită acestui fapt, unul dintre echipamentele HoReCa esențiale pentru funcționarea în cele mai bune condiții a unui bar, a unei terase ori a unui restaurant este o masina de facut gheata. Pentru ca aceasta să ofere un randament pe termen lung, fără să se defecteze sau să creeze alte surprize neplăcute, este recomandată achiziționarea unui model de ultimă generație, realizat de o firmă a cărei valoare să fie recunoscută inclusiv pe plan internațional.

Criterii decisive când investiți într-o mașină de făcut gheață

Esențială este, în primul rând, capacitatea de producție a aparatului, care trebuie adaptată la necesitățile fiecărei afaceri în parte. Există echipamente potrivite atât pentru baruri cu numai câteva mese, cât și pentru restaurante sau terase care pot să aibă chiar și sute de clienți în același timp, la orele de vârf.

Pentru afacerile de dimensiuni mai mici pot fi suficiente produse cu o capacitate de producție de cel mult 30 de kilograme în 24 de ore, ale căror prețuri sunt situate, de cele mai multe ori, în jurul sumei de 4 000 de lei.

Pe de altă parte, marile restaurante sau cluburi au nevoie de echipamente cu o capacitate de producție cât mai mare, care în unele cazuri poate să ajungă la 130, 150 sau chiar 300 de kilograme în 24 de ore! Prețurile pot să varieze între aproximativ 10 000 și 22 000 de lei.

Pentru majoritatea restaurantelor și barurilor, care au dimensiuni medii, există zeci de modele de mașină de făcut gheață cu o productivitate cuprinsă între 30 și 100 de kilograme în 24 de ore. Prețurile lor pornesc de la suma de 5 000 de lei și pot ajunge aproape de 8 500 de lei.

În afară de capacitatea de producție și de preț, este important și tipul de răcire, care poate fi pe bază de apă sau de aer. Este, de asemenea, în mod clar recomandată alegerea unui producător de prestigiu, precum compania germană Virtus Group GmbH.

Răcirea mașinii de făcut gheață poate fi pe bază de apă sau aer.
Răcirea mașinii de făcut gheață poate fi pe bază de apă sau aer.

Cum vă asigurați că nu vor exista probleme cu mașina de făcut gheață?

Pe lângă alegerea unui echipament de cea mai bună calitate, este important ca furnizorul să ofere și o politică de garanție care să acopere riscuri diverse. Astfel stau lucrurile cu compania Fresco Expert, care oferă garanția Base Care inclusă în prețul fiecărui produs. Ea acoperă o perioadă de 12 luni atât pentru manoperă, cât și pentru piesele de schimb.

Contra cost, sunt disponibile, pentru fiecare mașină de făcut gheață, alte două tipuri de garanție. Performance Care include avantajele Base Care plus training pentru utilizare, o revizie anuală realizată în ultimele două luni din perioada de garanție și service level agreement pentru 72 de ore. În cazul în care optați pentru varianta Premium Care, perioada acoperită este extinsă la 24 de luni pentru piesele de schimb și manoperă.

Vizitați magazinul online Fresco.ro și veți putea să alegeți cele mai performante modele de mașină de făcut gheață, la prețuri avantajoase, beneficiind de o garanție extinsă! Astfel, nu veți trece niciodată prin coșmarul pe care îl presupune defectarea acestui echipament în toiul verii.

Cookies