S-a decis în ședința Consiliului General al Municipiului București. Primarii vor gestiona împreună gunoiul din Capitală

19 iul. 2021
262 Afișari
S-a decis în ședința Consiliului General al Municipiului București. Primarii vor gestiona împreună gunoiul din Capitală
Primarii vor gestiona împreună gunoiul din Capitală

Primarii vor gestiona împreună gunoiul din Capitală. Consilierii municipali au adoptat luni hotărârea care prevede aprobarea statutului noii Asociații de Dezvoltare Intercomunitară pentru gestiunea deșeurilor din București.

Primarii vor gestiona împreună gunoiul din Capitală. Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a votat luni în favoarea constituirii unui asociații pentru gestionarea deșeurilor, care va fi formată din Primăria Capitalei și primăriile de sector.

Hotărârea a fost adoptată în şedinţa Consiliului General de luni cu 31 de voturi pentru, 14 împotrivă şi o abţinere. Aceasta prevede aprobarea participării municipiului Bucureşti, în calitate de asociat-membru fondator, la constituirea asociaţiei, care urmează să aibă sediul pe bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, la PMB, şi acordă împuternicirea expresă sectoarelor pentru a întruni calitatea de membri.

Consilierii au aprobat, totodată, participarea Bucureştiului la patrimoniul iniţial al ADI cu o contribuţie în valoare de 60.000 de lei şi cotizaţia pentru Municipalitate de 500.000 lei pentru anul 2021.

Primarii vor gestiona împreună gunoiul din Capitală. Nicușor Dan va conduce ADI

Primarul general, Nicuşor Dan, a fost desemnat preşedinte al Adunării Generale a ADI pentru gestionarea integrată a deşeurilor municipal, el explicând asociației este o condiţie pentru accesarea fondurilor europene.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, după importanta ședință de lucru de la Primăria Sectorului 1 de săptămâna trecută, primele decizii ce ar urma să fie luate în scandalul deșeurilor. În primul rând, Guvernul a promis că va schimba legea în privința deșeurilor și va urma să fie construită o nouă groapă de gunoi ce ar urma să deservească nevoile Capitalei.

Tot în acea ședință s-a ajuns la concluzia că în București este nevoie și de o nouă groapă de gunoi, această măsură fiind considerată „un lucru absolut necesar care nu a fost luat în considerare în ultimii 20 de ani”.

Primăria Sectorului 1, cea care se confruntă cu o adevărată criză a deșeurilor din cauza conflictului cu operatorul de salubritate Romprest, a consumat astăzi un nou episod din această ”luptă”. Clotilde Armand i-a făcut plângere penală directorului Romprest în ciza gunoiului din Sectorul 1. Primarul îl acuză pe directorul general adjunct Romprest, Bogdan Adimi, de abuz în serviciu pentru că operatorul de salubritate a redus frecvența ridicării coșurilor stradale de gunoi.

Cookies