ARHIVA B365

S-a dat drumul la adopții la adăpostul de câini de la Bragadiru. Cum arată FOTOGALERIE

Adăpostul pentru câini de la Bragadiru este deschis pentru public de luni până vineri, de la ora 10:00 până la ora 14:00.

De luni, de când adăpostul a fost deschis pentru adopții, cinci câini au fost adoptați de aici, conform declarațiilor lui Răzvan Băncescu, coordonator ASPA.

„Adăpostul are o capacitate de 1600 de locuri, dar poate fi extins până la 2500 de locuri”, a declarat Răzvan Băncescu.

Noul adăpost pentru câini a fost amenajat în clădirea unei foste ferme de porci, aparținând Autorității Naționale a Penitenciarelor. Pentru terenul de 3.600 de metri pătrați, Primăria plătește 4.500 de euro pe lună.
Tot cu Autoritatea Națională a Penitenciarelor este semnat și un contract de prestări servicii. În acest moment, 15 deținuți lucrează la adăpost. „Deținuții sunt împărțiți în două echipe, o echipă pentru întreținere și hrănire și o echipă pentru adopții. Ei au avantaje pentru că lucrează aici: li se reduce pedeapsa – 8 zile pentru fiecare lună lucrată -, iar la sfârșitul perioadei de detenție, în funcție de zilele lucrate, vor primi 40% din salariul minim pe economie. Deocamdată sunt 15 deținuți, iar contractul cu Administrația Națională a Penitenciarelor ne permite să aducem până la 25, în funcție de cum umplem adăpostul cu câini”, a mai declarat coordonatorul ASPA.
 
„Programul nostru este de la ora 8:00 la ora 16:00. La ora 8:00 se face curățenie, se pune apă și se dă de mâncare câinilor. Scoatem câinii afară. La ora 15.30 se bagă câinii înapoi în cuști. Facem curat pe afară, iar la ora 16:00, iarași le dăm de mâncare și apă și facem curat afară și înăuntru. Dacă lucrăm aici, avem zile câștig și ajungem mai repede la familiile noastre. Noi suntem și iubitori de animale. Am adoptat un câine de aici deja. Când mă eliberez, fac acte pe el și-l iau acasă”, a povestit unul dintre deținuții care lucrează la adăpostul de la Bragadiru.
 
Dezavantajul adăpostului de la Bragadiru este că aici se ajunge destul de greu, fiind în afara Bucureștiului. În plus, pentru a ajunge la adăpost trebuie să parcurgi o porțiune de drum neasfaltat.
 

In ceea ce priveste activitatea Autoritatii de Supraveghere si Protectie a Animalelor, in luna ianuarie, au fost capturati 1525 de caini, au fost adoptati 993, dintre care 532 au fost adoptati de persoane fizice si 401 de catre ONG.

Totodata, in intervalul septembrie 2013 – ianuarie 2014 au fost capturati in total 6.756 de caini si au fost adoptati 4.920, dintre care 2.463 de catre persoane fizice si 2.457 de catre ONG-uri.

Potrivit datelor oferite de Centrul Antirabic – INBI Matei Bals, numarul persoanelor muscate de cainii fara detinator a scazut semnificativ, daca in ianuarie 2013 se inregistrau 809 cazuri, in luna ianuarie a anului 2014 s-au inregistrat 252 de cazuri.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button