S-a aprobat cererea de finanțare pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă. „Investiția va fi derulată prin Programul Operațional Capacitate Administrativă”

24 iul. 2022
363 afișări
S-a aprobat cererea de finanțare pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă. „Investiția va fi derulată prin Programul Operațional Capacitate Administrativă”
S-a aprobat cererea de finanțare pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă. „Investiția va fi derulată prin Programul Operațional Capacitate Administrativă” | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat că cererea de finanțare nerambursabilă, pentru derularea proiectului prin care va fi actualizat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 (PMUD), a fost aprobată.

S-a aprobat cererea de finanțare pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Obiectivul acestui proiect este de a îmbunătăți capacitatea administrativă la nivelul Bucureștiului și a județului Ilfov. Pentru atingerea acestuia se dorește:

  • Dezvoltarea capacității de planificare strategică,
  • Eficientizarea proceselor de management,
  • Simplificarea procedurilor administrative.

Cererea de investiție pentru finanțarea nerambursabilă a proiectului pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030 (PMUD) a fost aprobată, după cum anunță Nicușor Dan.

Investiția pentru acest proiect se va derula prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI).

Valoarea totală pentru implementarea proiectului este de 4.424.315,00 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 3.987.315,00 lei, după cum anunță edilul Capitalei.

A fost demarată proiectarea marcajelor rutiere pentru biciclete

Proiectul pentru realizarea marcajelor rutiere de tip traseu de biciclete a fost demarat. Este vorba de proiectul ce a câștigat în cadrul bugetării participative din anul 2021, „Infrastructură pentru biciclete: marcaje, parcări și stații de reparat biciclete”.

Administrația Străzilor va propune Comisiei Tehnice de Circulație (CTC) câteva zeci de artere, însă traseele vor fi definitivate după obținerea avizului CTC și al Brigăzii Rutiere, a declarat Nicușor Dan.

Marcajele ce voi fi realizate pe arterele din București se vor adresa atât persoanelor ce merg pe bicicletă, cât și celor ce merg cu mașina în oraș.

Proiectul „Infrastructură pentru biciclete: marcaje, parcări și stații de reparat biciclete”, ce a câștigat în cadrul bugetării participative de anul trecut propune și:

  • Amplasarea de stații destinate reparării bicicletelor,
  • Amplasarea de rastele (acestea vor fi achiziționate prin Administrația Străzilor București).

Lucrările de implementare vor fi începute după obținerea avizelor necesare, după cum anunță Nicușor Dan.

Cookies